VLASNICI TIKTOKA PLANIRAJU LANSIRANJE MUZIČKOG STREAMING SERVISA!

 VLASNICI TIKTOKA PLANIRAJU LANSIRANJE MUZIČKOG STREAMING SERVISA!

Vlasnici TikTok aplikacije, ByteDance, pokrenut će uslugu streaminga muzike, isključivo u Kini. Nova platforma biće pokrenuta kasnije ove godine, kako piše kineski 36Kr, tvrdeći da je još uvek u procesu izrade, privremenog imena “Feilo”.

36Kr piše da prema “više nezavisnih izvora”, novu aplikaciju za streaming muzike vodi potpredsednik ByteDancea za proizvode i strategije Alex Zhu, te je počeo raditi na novoj aplikaciji pre dve godine, 2019. U junu je 36Kr objavio finansijski backlog TikTok-ove matične firme ByteDance i procenio ga na oko 425 milijardi dolara za ulagače u privatni kapital. Prema istom izvoru, Tencent Music Entertainment u vlasništvu ByteDancea takođe je prekinuo sve ekskluzivne poslove sa izdavačkim kućama u Kini nakon zabrane ekskluzivnosti postavljene u julu. To je u konačnom delu postaknulo firmu da pokrene soptvenu uslugu, koja sada želi steći ugovore o licenciranju izdavačkih kuća širom zemlje.

Felio se pokreće tek godinu dana nakon što su pokrenuli još jednu platformu za streaming muzike, onu u Indiji, Resso, a koja je postavljena kao suparnička usluga Spotifyju.

Tencent, firma ByteDance, proveo je 2019. godine istragu zbog potpisivanja licenciranih ugovora s tri firme, da bi ranije ove godine bio kažnjen zbog nepoštivanja novih zakona o pravima na ekskluzivnost. Tencent je takođe dobio rok od 30 dana da odustane od sporazuma. PR Tencenta rekao je da će se odreći svih prava “osim u slučaju kad razdoblje ekskluzivne saradnje sa nezavisnim muzičarima ne prelazi tri godine”. Takođe dodaje da od toga neće odustati jer “ekskluzivno razdoblje objavljivanja novih pesama ne prelazi 30 dana”.

Izvor: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor