AMSTERDAM DANCE EVENT ĆE SE ODRŽATI OVE GODINE UPRKOS NOVIM MERAMA!

 AMSTERDAM DANCE EVENT ĆE SE ODRŽATI OVE GODINE UPRKOS NOVIM MERAMA!

Organizatorima poseban problem predstavlja odluka kako klubovi moraju biti zatvoreni od ponoći do 6 ujutro.


Veliki konferencijski festival Amsterdam Dance Event održaće se kako je i planirano, od 13. do 17. oktobra, uprskom svežim restrikcijama koje je holandska vlada uvela u pokušaju novog sprečavanja širenja covida-19, odnosno njegovoog najnovijeg talasa. Ključna iz perspektive ADE-a biće mera kako klubovi i ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni od ponoći do 6 ujutro. Poseban problem to predstavlja zbog planiranog celonoćnog rejva koji je 15. oktobra domaći ljubimac Reinier Zonneveld trebao izvesti u legendarnoj areni Ziggo Dome.

Iako su direktori Meinderta Kennisa i Jan-Willema van de Vena takva najava začudila, ne planiraju odustati od održavanja već tradicionalno najvećeg okupljanja celokupne elektronske industrije i napraviće sve što je u njihovoj moći da se ADE održi što sigurnije i što bliže izvornim zamislima i programskim planovima.

Van de Ven je priznao kako je deo evenata morao biti otkazan, kao i da su neki od promotera i organizatora zabrinuti, ali smatra kako se ukupna slika time neće narušiti jer će održavanje Amsterdam Dance Eventa i u ovakvim uslovima svetu elektronike dati razloga za slavlje i optimizam. Celi program ADE-a, barem onaj koji važi trenutno, može se proučiti na službenom sajtu OVDE.

https://www.instagram.com/p/CT2dixjIfcV/

Podsetimo, kao deo proslave 25. rodjendana, organizatori ADE Pro Conference vraćaju u temeljnu bazu – Felix Meritis. Između 1999. i 2016. godine u toj se zgradi održalo čak 18 izdanja ADE-a, a kako se prostor radi renovacije bio na nekoliko godina zatvorio, sve je bilo preseljeno u DeLaMar Theater. Meindert Kennis smatra da je upravo Felix Meritis uvelike zaslužan za rast konferencije u današnjeg industrijskog giganta, a Jan-Willem van de Ven kaže kako povratak na voljenu lokaciju ovo izdanje čini “ekstraspecijalnim”.

Uz fizičku prisutnost, ADE ove godine zbog dobro poznatih uslova širi mogućnost sudelovanja i na online platformu, sudelovanje na kojoj je potpuno besplatno. ADE smatra kako je sada više nego ikad potrebno zajednički raditi na ponovnom buđenju svetske scene pa sve profesionalce, ali i fanove, poziva da se organizatorima pridruže na tom putu. Ako ste se kojim slučajem prijavili za koju od konferencija koje su morale biti otkazane, organizatori će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Od starta 1996. godine, ADE je narastao u vodeće svetsko okupljanje elektronske muzičke industrije, na koje dolaze izvođači, muzičari, akademici, govornici, fanovi i svi ostali. Od prvobitnih 300 delegata i 30 DJ-eva na tri lokacije, ADE danas okuplja gotovo 400 hiljada posetilaca koji na 1000 različitih evenata mogu poslušati 2500 izvođača i 600 govornika u preko 200 klubova. Snažno držimo fige da pandemija koronavirusa te briljantne brojeve ne smanji previše.

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor