Vodeća svetska soul dama Emeli Sandé na otvaranju jubilarnog Exit festivala!

 

Jedan od najtraženijih ženskih vokala i trenutno vodeća svetska soul i R&B pevačica Emeli Sandé, nastupiće 9. jula na otvaranju jubilarnog, 15. izdanja Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi. Britanska zvezda zambijskog porekla, vlasnica je tri singla sa prvog mesta svetskih top lista i najprodavanijeg evropskog albuma u 2012. i 2013. godini, pretekavši Adele, Arctic Monkeys i Bruna Marsa! Budući da je album proveo čak 64 nedelje u prvih 10 na listi najprodavanijih, Sandé je i zvanično oborila rekord koji su preko 50 godina držali Bitlsi! Nagrađena sa tri BRIT i tri MOBO nagrade, uz brojna priznanja uglednih časopisa kao što su Elle, Q magazin i Harper’s Baazar, 28-godišnja kantautorka dobitnica je i dve prestiže Ivor Novello statue za izuzetan kompozitorski rad. Emeli Sandé otvara posebnu programsku celinu ovogodišnjeg Exita koju čine autori najslušanijih pesama u savremenoj popularnoj muzici kao što su i Clean Bandit, John Newman, Tom Odell, Milky Chance, Hardwell, Martin Garrix i Oliver Heldens, redom imena sa prvih mesta svetskih top lista, a koji lično pišu svoje pesme i iza kojih ne stoje timovi profesionalnih kompozitora i tekstopisaca. Najveće zvezde nove generacije nastupiće tako uz proverene velikane kao što su Motorhead, Faithless, Manu Chao, Napalm Death, Roni Size, Goldie, Chris Liebing, Adam Beyer i dr.

 

„Pevačica na koju su uticali mnogi, ali čiji zvuk je samo njen, jedinstven“ pisao je Njujork Tajms, misleći na činjenicu da je Sandé prva prava R&B diva na svetskoj sceni u ovoj deceniji, posle prošlih par koje su obeležile njeni uzori sa kojima je redovno upoređuju, kao što su Whitney Houston, Lauryn Hill, Mary J. Blige ili čak Nina Simone i Aretha Franklin. Simon Cowell je za nju izjavio da mu je omiljena autorka, koja je pisala pesme i za druge zvezde kao što su Leona Lewis, Alicia Keys, pa čak i Chris Martin iz grupe Coldplay, sa kojima je 2011. išla na svetsku turneju! Ohrabrujući uticaj na nju imala je umetnica Frida Kalo, čiji je lik istetovirala na ramenu kada se posvetila muzici i pored završenih studija medicine. Njena tajna za uspeh je instinkt – ako mora da radi na pesmi duže od jednog dana, ne nastavlja, jer kako kaže, najbolje ideje odmah „kliknu“. Tim pristupom je osvojila prva mesta top lista sa hitovima  „Read All About It“, „Next to Me“ i „Beneath Your Beautiful“. Debi album „Our Version of Events“ sadrži isključivo pesme koje je sama pisala i doneo  joj prestižno priznanje Critics’ Choice BRIT nagradu, a sa njim je zvanično postala i najbolji ženski izvođač sa zvanično najboljim albumom i najizvođenijom pesmom u 2012. godini. Emeli Sandé je jedina umetnica odabrana da nastupi na ceremonijima i otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a 9. jula ove godine je očekuje i više nego zasluženo, centralno mesto na otvaranju jubilarnog, 15. izdanja Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

 

Najbolja akcija “4+1” ponovo je tu!

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Exit, Sea Dance ili celu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće na poklon! Akcija “4+1” već je dostupna na svim prodajnim mestima Gigstixa i putem sajta www.exitfest.org. U filijalama OTP banke, moguće je kupiti ulaznice i na rate, po cenama od 5.990 dinara za Exit i 6.990 dinara za celu Exit Avanturu (Exit + Sea Dance). Na sajtu www.exittrip.org, mogu se naći paketi koji sadrže i smeštaj, a festivalsko letovanje od 7. do 20. jula u okviru Exit Avanture, počinje već od 99 evra!

Avatar photo

Autor: Igor