Zaboravite Coachellu, dođite u Evropu – svetski mediji pozivaju na ovogodišnji EXIT!

 Zaboravite Coachellu, dođite u Evropu – svetski mediji pozivaju na ovogodišnji EXIT!

EXIT Photo Team

Neki od najvećih svetskih medija, među kojima su i RollingStone i DJ Mag, najavili su prva imena ovogodišnjeg EXIT festivala, dok je popularni Euronews otišao i korak dalje i pozvao čitaoce da, umesto daleke Coachelle, posete neke od najpoznatijih evropskih festivala, pri čemu su posebno istakli EXIT.

Poznati Euronews portal pisao je o ovom mnogo puta nagrađivanom festivalu, navodeći velika muzička imena koja nas čekaju, ali i lepotu Petrovaradinske tvrđave i sve benefite koje geografska lokacija samog festivala sa sobom nosi. U svom članku redakcija je sada otišla i korak dalje i pozvala sve Evropljane da zaborave na daleku Coachellu, kada im EXIT nudi odličnu festivalsku energiju i velika muzička imena, autentično okruženje i nezaboravne trenutke, a sve to po mnogo povoljnijim cenama i bez potrebe da proputujete pola sveta.

„Svi već uveliko pričaju o nedavno objavljenom programu Coachelle za ovu godinu. Ipak, imamo odlične vesti za vas – Evropa to radi bolje!“, piše Euronews, nabrajajući najbolje evropske festivale, među kojima je i EXIT kao „balkanski drum‘n’bass, techno i hip-hop raj“.

Uz najavu da će ovogodišnji EXIT biti održan od 10. do 14. jula, i čuveni muzički magazin RollingStone objavio je prva imena programa festivala. U svom članku RollingStone piše: „EXIT festival održava se na jedinstvenoj lokaciji! Petrovaradinska tvrđava, sagrađena u 17. veku pored reke Dunav, u srpskom gradu Novom Sadu, pruža impresivan ambijent za ovaj festival i nudi nesvakidašnju atmosferu na preko 40 bina i zona“, navodi ovaj kultni magazin i dodaje: „Festival je nastao 2000. godine iz studentskog pokreta koji se borio za demokratiju i slobodu. Danas je EXIT jedan od najpopularnijih muzičkih događaja u Evropi, popularan zbog svoje jedinstvene atmosfere i izuzetnih nastupa“.

Vodeći magazin o elektronskoj muzici, DJ Magtakođe je najavio ovogodišnje izdanje festivala. Ovaj legendarni magazin već dugo prati EXIT, a njegovu atmosferu opisuje kao „najveličanstvenije prizore koje možete videti na bilo kom plesnom događaju širom sveta“.

NME u svom članku ističe diverzitet programa i navodi da su ih već prva imena festivala oduvala“. Pored ovih, prva imena EXIT festivala objavili su i brojni veliki mediji u svetu muzike, kao što su We Rave YouCrack MagazineIQ Magazine i mnogi drugi.

EXIT festival već je objavio prva 24 izvođača za svoje naredno izdanje, EXIT Starseeds. Program mts Dance Arene predvodi najpopularniji DJ svih vremena i simbol ove profesije – Carl Cox. Pored njega, na jednoj od najvećih festivalskoj bina nastupiće i Bonobo, berlinska zvezda KlangkuenstlerSama’ AbdulhadiBarry Can’t SwimFranky Wah i, kao domaća podrška, Mene.

Sa Tesla Universe bine čuće se snažni gitarski rifovi Toma Morella, jednog od najboljih svetskih gitarista i koosnivača legendarnog benda Rage Against the Machine, zatim nonšalantni zvuci boga trap muzike, Gucci Manea, a po prvi put u Srbiju dolaze i pop-rap ikone Black Eyed Peas. Tu je i mlada, ali već planetarno popularna Kenya Grace, britanski Rudimental, kao i John NewmanThe ExploitedDub FXWilly WilliamIan Asher Steve Angello i vodeća regionalna senzacija Joker Out.

Na Visa Fusion bini moći ćemo da čujemo grčki bend Villagers of Ioannina City, kao i češki Lakeside X, dok nam žestoki zvuk sa Explosive bine obećavaju Coroner NemesisNova imena festivala stižu uskoro!

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 10. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini. Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 6.990 dinara i uz uštedu od 50% dostupne su ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online.

Avatar photo

Autor: Igor