Zagrevanje za najbolji evropski festival počinje – EXIT VIBE 9. juna u Kragujevcu!

 

Najbolji evropski festival EXIT, u saradnji sa kragujevačkim VIBE festivalom, pokreće masivnu žurku pod otvorenim nebom!

Zagrevanje za najveću žurku ovog leta, zakazanu od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu,  događaj EXIT VIBE biće održan 9. juna na autentičnom prostoru napuštenog vojno-industrijskog kompleksa Knežev arsenal u Kragujevcu, a predstaviće tehno velikane koje će predvoditi jedan od pionira žanra, Dave Clarke, ali i jaku domaću postavu, Filipa Xavija, Marka Anderssona i Trips & Tics b2b Blacksmith!

Baron tehno zvuka i jedan od najuticajnijih DJ-eva u poslednje dve decenije, čija se armija fanova širi iz godine u godinu zahvaljujući njegovim veoma dinamičnim trakama, Dave Clarke, predvodiće moćni line-up kragujevačkog EXIT Vibe rejva.  Pank anarhista na svakom svom nastupu teži perfekcionizmu, a svojim energičnim setovima u kojima preovlađuje tehno i elektro zvuk, vešto koketira i sa drugim muzičkim pravcima. Nema mesta u svetu na kojem nije nastupao, a njegovi nastupi na kultnoj mts Dance Areni prepričavaju se godinama unazad.

Njemu će se pridružiti i disciplinovani tehno freak, Filip Xavi, beogradski DJ, producent i promoter, jedan od autentičnih predstavnika lokalne tehno scene, koga je oduvek privlačila eksperimentalna strana tehna, te pred publikom manipuliše hipnotičnim i apstraktnim elementima elektronske muzike. Žurku za pamćenje upotpuniće i rezident VIBE Festivala, Marko Đorđević aka Mark Andersson. Pokazao je interesovanje za elektronsku muziku 2002. godine, redovno posećujući sve događaje po klubovima,  a četiri godine kasnije počeo je aktivno da se bavi didžejingom i dobio mesto rezidenta u nekoliko underground klubova. Žanrovi koji odlikuju  njegove setove su deep-house, deep-tech, tech-house, progressive-house i tehno. Trips & Tics i Blacksmith dolaze na EXIT VIBE da razdrmaju publiku svojim b2b nastupom. Iako im se muzički pravci razlikuju, međusobno se dobro poznaju, te na originalan način blenduju muziku –  BLACKsmith je kovač svoje sudbine, koji ne želi samo da zabavi, već da lagano izgradi dramu od mašte i najdubljih emocija publike. Trips&Ticks kada stanu za DJ pult zrače tolikom količinom energije, da niko ne može da ostane ravnodušan prema muzici koju selektuju.

Događaj će biti realizovan uz podršku Grada Kragujevca, koji ove godine obeležava 200 godina od proglašenja prve prestonice moderne Srbije.

Još vrlo ograničen broj ulaznica po neverovatnoj ceni od 799 rsd za EXIT VIBE dostupan je online, kao i  na svim Gigs Tix prodajnim mestima, a nakon što ovaj kontigent bude rasprodat, cena ulaznice biće viša. U prodaji su i VIP ulaznice za 1.500 dinara.

 

Avatar photo

Autor: Igor