Zašto kažeš techno, a misliš na Drumcode – ko su najomiljeniji izvođači pod etiketom Adama Beyera?

 

Niko ne ostaje ravnodušan na pomen techno maga Adama Beyera, a naročito njegovog sada već kultnog label-a Drumcode. Beyer je ovu etiketu osnovao pre više od 20 godina i zauvek promenio tadašnju techno muziku, a do danas nastavlja da diktira trendove koji su ovaj žanr popularizovali do najvećih svetskih pozornica.

Drumcode je danas stecište najboljih techno artista današnjice, a izdati za ovu etiketu nije samo dokaz kvaliteta, već i stvar prestiža. Beogradska publika je zahvaljujući žurkama u sada već kultnim klubovima poput The Tube imala šansu da upozna dobar deo Drumcode porodice još pre nego što je većina njih postala planetarno popularna, ali tu se nije stalo – Drumcode artisti nastavili su da žare i pale po domaćim festivalima i velikim žurkama, ali i da predstavljaju publici svoje „rising stars“ koje krupnim koracima grabe ka samom vrhu techno scene. Za vas smo izdvojili omiljene Drumcode artiste domaće publike.

1. Joseph Capriati

Capriati je izgradio svoju reputaciju kao univerzalno popularni i uvek traženi izvođač. Prirodno harizmatični DJ sa ogromnim produkcijskim katalogom, Joseph je izvođač pun autentičnog entuzijazma i rođen za mix pult, što se jasno vidi po tome da godišnje odradi preko 150 gig-ova širom sveta. Ovaj momak iz okoline Napulja miksuje od svoje jedanaeste godine, te nije ni čudo što je vodeće ime svetskih tehno hedlajnera i favorit klubova širom sveta. Sarađivao je sa nekim od najvećih imena današnjice, kao što su Adam Beyer, Marco Carola, Dave Clarke, Dubfire, Jamie Jones, Carl Cox i mnogi drugi.

2. Maceo Plex

„Nema sex-a bez Maceo Plex-a“ je stara klaberska poslovica koja možda i najbolje dočarava koliko je Eric Estornel, poznatiji pod stage imenima Maceo Plex i Maetrik, omiljen među domaćom publikom. Ovaj smeli DJ i producent se već godinama nalazi na vrhu popularnosti sa ogromnim razlogom – njegov studijski rad ostavlja bez daha, a njegovi setovi su jednako smeli koliko i njegovo produciranje muzike. Na njima se može čuti gomila njegovih unreleased traka na koje publika nikad ne ostaje ravnodušna, pa se za Maceove nastupe uvek traži karta više.

3. Sam Paganini
Paganini je poslednji put u Beogradu bio u maju na Raveolution žurci sa svojom koleginicom Zoe (koja, gle slučajnosti, takođe pripada Drumcode familiji). Popularnost Sam Paganinija među domaćom publikom je ogromna s razlogom – ovaj Italijan pušta muziku još od kad je bio tinejdžer, a njegove setove karakteriše moćan gruv, ili kako ih on sam opisuje ‘‘seksi groovy i mračni techno’’. Njegova traka „Rave“ već odavno važi za techno himnu, a on je definitivno zaslužio svoje mesto u samom vrhu techno hedlajnera današnjice.

3. Amelie Lens

Nova miljenica domaće publike je rođena, ukoliko pratimo reakcije klabera na setove mlađane Amelie Lens. Iza lica slatke devojčice iz Belgije krije se beskompromisna ljubiteljka tvrdog zvuka, koja vrti surovi techno i ne ostavlja prostora za kompromis. Njena traka „Exale“ već je postala techno himna, a Amelie se vraća u Srbiju početkom iduće godine na Green Love festival.

4. Luigi Madonna

Talentovani italijanski producent i DJ, Luigi Madonna dolazi iz istog grada kao i njegov uzor i mentor, legendarni Joseph Capriati. Kvalitet Madonnine muzike je brzo prepoznat – od 2008 do danas izdavao je za neke od najboljih etiketa današnjice, ko što su Drumcode legendarnog Adama Beyer-a, Plus 8 Richy Hawtin-a, Alleanza, Material Series, Sleaze Records i mnoge druge. Madonna je ostvario veliku popularnost među klaberima u Srbiji i njegova traka „Primo“ smatra se jednim od tehno-remek dela koje uvek izaziva vanserijski dobre reakcije kod publike. Dobra vest je da Madonna dolazi u Beograd 3. novembra na još jednu PLAY žurku, na kojoj će mu podršku pružiti Teo Trunk, Vuk Smiljanić, Rub a Dub i TKNO.

5. Julian Jeweil

Julian Jeweil je Francuz baziran u Berlinu koji je jedno od omiljenih imena beogradske publike koja ceni pravi techno zvuk i koja ga je sigurno slušala prošle godine na We Play Techno žurci na Sajmu. Julianove trake „Soho“, “Techno Corner”, “Hey You” ili “Kanji” su skoro pa klasici, a njegova novija izdanja su konstantno u vrhu Beatport best selling traka.

6. Wehbba

Brazilski DJ i producent Wehbba je jedno od najprepoznatljivijih imena na elektronskoj muzičkoj sceni Južne Amerike i jedan od rado viđenih gostiju srpske prestonice. Poslednju deceniju, koliko vrti techno i house, bavi se i produkcijom, a njegove saradnje uključuju, pored Christiana Smitha sa kojim aktivno radi već godinama, i imena kao što su Laurent Garnier, Carlo Lio, Chris Lake, Sharam Jey, Valentino Kanzyani, Stephan Bodzin, Joseph Capriati, Coyu i mnogi drugi. Njegova devojka Anna je takođe DJ i mlada nada techno zvuka.

*Karte za PLAY žurku na kojoj će u Hangaru Luke Beograd nastupiti Luigi Madonna uz domaću podršku koju čine Teo Trunk, Vuk Smiljanić, Rub a Dub i TKNO možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, WinWin Shop-ovima širom zemlje, kao i putem sajta www.ddtickets.com.

Avatar photo

Autor: Igor