Završen drugi dan festivala ljubavi :: Carl Craig zvezda druge večeri Guarana Lovefesta

Uz specijalne efekte i više od 6000 posetilaca iz zemlje i inostranstva završen je drugi dan Guarana Lovefesta. Zvezda večeri na glavnoj muzičkoj bini bio je Carl Craig, legenda Detroit tehna. Tokom dvosatnog nastupa Craig je sve vreme držao publiku na nogama.

Priliku da na glavnoj festivalskoj bini otvori program imao je talentovani di-džej Nikola Vemić, nekadašnji pobednik Lovefest konkursa „Mlade nade“. Posle njega nastupio je Darius Syrossian, dok je za glavnu zvezdu večeri publiku zagrejao popularni italijanski dvojac NiCe7. Zahvaljujući jedinstvenom nastupu, u kome puštaju razne stilove, od razdražljivog preko mračnijeg, pa sve do fanki stila, NiCe7 uvek oduševe publiku, a tako je bilo i sinoć u Vrnjačkoj Banji.

Najveća zvezda večeri bio je Carl Craig za koga se letnji amfiteatar ispunio do poslednjeg mesta. Njegov spektakularan nastup najavio je poseban laserski show, koji do sada nije korišćen na sličnim muzičkim događajima u Srbiji.

Đuskanje na Energy Stage-u cele noći

Pobednik konkursa Guarana Lovefesta iz Makedonije Viktor Apostolski imao je priliku da otvori muzički program Energy Stage-a. Posle njega nastupio je mladi i talentovani di-džej Nemanja Vlahović poznatiji pod pseudonimom Manjane. Tačno u ponoć pult je preuzeo Igor Jadranin, producent i di-džej čiji rad podržavaju brojna značajna imena u elektronskoj muzici, među kojima su i Laurent Garnier, Dimitri from Paris i Gilles Peterson. Priliku da se predstavi publici imao je i Dušan Predojević, poznatiji kao di-džej Doo, a do kraja programa nastupio je i Subotić, di-džej čiju muziku imaju na plejlistama imena kao što su Laurent Garnier, Dave Clarke i Anja Schneider.

Sve do ranih jutarnjih sati publika je đuskala na oba stage-a, a među brojnim posetiocima zabavljali su se i izvođači.

Otvorena No Hate Speech zona

U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta aktivirana je i No Hate Speach zona. U toku jučerašnje radionice prisutni su upoznati sa nacionalnom kampanjom koja je prepoznata i podržana od strane Saveta Evrope, kao i zvaničnom web platformom koja će sa radom početi 12. avgusta,na svetski dan mladih. U okviru zone snimljen je i kratak film u kome učesnici objašnjavaju šta je za njih govor mržnje na Internetu. Svoje iskustvo podelili su sa prisutnima i gosti iz Češke koji su primerom dobre prakse motivisali prisutne da se priključe kampanji u što većem broju.

Reciklaža na Eko zoni

Jedna od posebnih programskih zona festivala je i Eko zona u okviru koje se vrši recikliranje materijala na licu mesta. Samo tokom prvog dana festivala reciklirano je više od 2000 flaša i 500 limenki. U saradnji sa nevladinom organizacijom Treehouse, Guarana Lovefest organizovao je Eko Patrolu, koja brine da centar Vrnjačke Banje ostane čist. Na svim zonama postavljene su Recycle kante, a na Dunav Workshop zoni parkirana je presa koja na licu mesta balira reciklažni materijal.

 

Avatar photo

Autor: Igor