Argentinski DJ i producent Favio Inker i Ilija Djokovic predvode vikend u beogradskom klubu Kult!

 Argentinski DJ i producent Favio Inker i Ilija Djokovic predvode vikend u beogradskom klubu Kult!

Vikend u beogradskom klubu Kult predvode jedna od najzastupljenijih indie dance figura u Argentini, Favio Inker i jedan od glavnih predstavnika lokalne elektronske scene Ilija Djokovic.

sredu, 17. aprila, u klub Kult, na KULT:R žurku stiže PROSTO. Showcase, a za muzičku selekciju su zaduženi Alex Bojović, Milhouse i Vuk Vukosavljević.

DJ i producent iz Buenos Ajresa, Favio Inker, nastupiće u klubu Kult, ovog petka, 19. aprila, dok će mu domaću podršku pružiti predstavnik beogradskog andergraunda Vahicabi.

FAVIO INKER & PAXU | Slow Cycle Records Showcase

Zvuk Favio Inkera obiluje raznovrsnim uticajima indie dance žanra, a svoju muziku objavljivao je na važnim etiketama poput Critical Monday Records, Artessa Music, Sapient Robots, Print ID, Nein Records. Favio takođe vodi izdavačku kuću pod imenom Slow Cycle Records, koja sarađuje s najboljim predstavnicima ovog žanra.

Vahicabija odlikuje sjajno miksanje traka sa brzim tempom, veoma talentovano, suptilno, dodajući im skoro neprimetno, primese melodičnog indie dance, dark disco i funky zvuka. Različiti stilovi koje međusobno uklapa sa idejom oscilacija i koketiranja sa progressive, melodic techno, tech i indie dance žanrovima.  Njegovo prvo izdanje „Boogie Back“ objavljeno je za brazilsku izdavačku kuću Sapients Robots, a usledile su saradnje sa argentinskim lejblom Slow Cycle, te EXE Audiom, Exx Undergroundom, dok je ove godine objavio izdanje „Takka“ na etiketi SVET i traku na „Radiant Rhythms 007“ izdanju.

U subotu 20. aprila DJ pult će deliti talentovani Ilija Djokovic, predstavnik Drumcode familije i beogradski DJ i producent Pao Pausto, koji čini polovinu projekta Colonels of Resonance.

Ilija Djokovic | club KULT 

Ilija Djokovic prešao je put od lokalnog muzičkog talenta do izvođača sa uspešnom internacionalnom karijerom, koga podržavaju zvezde poput Paula Kalkbrennera, Carla Coxa i Chrisa Liebinga. Tokom poslednje decenije, nizao je izdanja na lejblovima Drumcode, Filth on Acid, Terminal M, Second State, Armada Records i Filth on Acid, a prošle godine je pokrenuo i svoju izdavačku kuću Point Beyond. Singlom „Atom“ dostigao je 1. mesto na Beatportovom techno top liste i postao najprodavaniji techno izvođač te godine.

Pao Pausto predstavnik je novog talasa beogradskih DJ-eva i jedan je od osnivača projekta Colonels of Resonance. Njegovi setovi se fokusiraju na dublji zvuk i baseve koji stvaraju poseban gruv, te se u njima može čuti sve od dub techna do tech house-a.

Do kraja aprila meseca, klub Kult biće domaćinjoš jedne KULT:R žurke, naredne srede, dok poslednjeg petka u mesecu, 26. aprila u klub Kult stiže jedan od trendsetera svetske elektronske scene Steve Bug. U subotu 27. aprila za tvrđi zvuk su zaduženi Commissar LagMiloš Vujović i Pallifaty.

Ograničeni kontingent ulaznica za klub Kult može se nabaviti po povlašćenoj promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Avatar photo

Autor: Igor