Prelepi dvorac Mokrice je domaćin ekskluzivnog BSH Castle u Sloveniji!

 Prelepi dvorac Mokrice je domaćin ekskluzivnog  BSH Castle u Sloveniji!

U subotu, 11. maja od 16 časova svi imamo priliku da plešemo, kao nekada plemićke porodice, na prvom velikom BSH eventu van Hrvatske u dvorcu Mokrice, koji se nalazi u Sloveniji, u blizini Zagreba.


Jedinstveni spektakl BSH Mokrice Castle priprema hrvatski muzički brend BSH. Naime, slavu su stekli u poslednjih deset godina organizovanjem muzičkih događaja na jedinstvenim lokacijama. Sada se lestvica ponovo diže visoko.

Jedan od najboljih francuskih muzičkih izvoznih proizvoda – Traumer počeo je osvajati plesne podijume stalnim nizom hvaljenih izdanja pre više od deset godina. Kontinuirano pomera granice u studiju, a njegovi su energični setovi, ispunjeni neobjavljenom produkcijom i tajnim obradama. Brzo su ga učinili omiljenim DJ-em brojnih fanova.

Nakon burne i bogate istorije, dvorac će po prvi put ugostiti jedan ovakav event kao što je BSH Mokrice Castle.

Dvorac – Grad Mokrice u pisanim se izvorima prvi put spominje 1444. godine. U rimsko doba tu je postojalo utvrdjenje, a ispod njega rimsko naselje o čemu svedoče arheološki ostaci, ali i stare karte sa ucrtanim utvrdjenjem. Dvorcem su kasnije vladali Gregorijanci, Mosconi, Erdődyjevi, Auerspergi, Gagerni, kao i Zagrebačka nadbiskupija. Današnji oblik dvorac je dobio u drugoj polovici XVI. veka, prepoznatljiv po tri ugaone kule.

Dvorac Mokrice se nalazi na brežuljku iznad desne obale reke Save. Ime mu se odnosi na nekada močvarno područje u njegovoj okolini. U mirnim vremenima bio je poznat po raskošnom životu svojih gospodara, a njegove kule čuvaju uspomene na burna istorijska vremena, rimske puteve koji su ovde prolazili, turske pohode i seljačka bdenja.

Nakon burne i bogate istorije, dvorac će po prvi puta ugostiti jedan ovakav event kao što je BSH Mokrice Castle. Broj mesta je ograničen, a prelepi ambijent i energija BSH, ali i činjenica da ćemo plesati na mestu na koje su nekada plesali i plemići najbolja su pozivnica za ovu prolećnu subotu.

Ograničen broj ulaznica za ovaj spektakl nalazi se u sistemu Entrio.hr. Organizovani autobuski prevoz iz Zagreba je uključen u cenu karte.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor