Beogradska rave bajka – od Solomuna do Sam Paganinija!

 

Srpski klaberi su sa oduševljenjem primili vest da na sledeći dugo iščekivani Raveolution spektakl 12. maja dolazi upravo Sam Paganini, momak koji je bez sumnje trenutno jedno od najpopularnijih imena elektronske muzike u svetu DJ-inga i produkcije.

Tvorac hita pod nazivom “Rave” upisaće se u prestižnu listu izvođača koji su Raveolution pretvorili u jedan od najuticajnijih klupskih događaja u regionu, koji je do sad posetilo preko 15000 ljudi.

Sve je počelo u julu 2015. godine, kada je Mladen Solomun započeo elektronsku revoluciju nastupivši pred više od 3500 ljudi na otvorenom. Žurka na beogradskom Sajmu proglašena je najboljom žurkom te godine po izboru klabera, a još uvek se pamti i prepričava kako je legendarni Solomun “izvozao” rejvere do ranih jutarnjih sati. Na ovako jake temelje moralo se odgovoriti na najbolji mogući način, pa se ekipa Raveolutiona potrudila da nastavi niz sa premium imenima svetske elektronske scene. Usledili su Art Department i Oxia u aprilu 2016, kada su nastupili pred gotovo 3000 prestoničkih klabera i opravdali visoka očekivanja. Ostalo je istorija – usledio je tech-house dvojac Adriatique, inače potpisnici Solomunove etikete Diynamic koja ima ogromnu popularnost među domaćom publikom, pa ni podrška Adriatique-u nije izostala u beogradskom Hangaru. Jedna od najlepših dama techno scene Nastia i dobro poznati miljenik beogradske publike Traumer su u novembru stali za Raveolution pult i još jednom oduševili publiku, a poslednju Raveolution žurku ne treba posebno ni spominjati – Metodi Hristov i Olivier Giacomotto su nas uveli u Srpsku novu godinu 2017, a svima je još uvek u svežem sećanju slika ispred prepunog Magacin Depoa kada se uprkos temperaturi koja je bila u minusu tražila karta više do kasno u noć, jer beogradski rejveri znaju da uz Raveolution definitivno nema zime.

Nakon serije uspešnih žurki, Raveolution ljubiteljima techno zvuka dovodi Sam Paganinija, najpopularnije ime renomirane Drumcode etikete legendarnog Adama Beyera. Paganini će 12. maja nastupiti u savamalskom Depou i pružiti publici njegov karakteristični snažan gruv, koji sam opisuje ‘‘seksi gruvi i mračni techno’’. Ovaj Italijan ima individualna izdanja za prestižne etikete kao što su Plus8, Cocoon i naravno Drumcode. Njegova traka “Rave” jedna je od najpopularnijih iz svog žanra, a kasnijim izdanjima poput “The Beat” i “Surrender”, Sam ponovo potvrdjuje da je nepogrešivi techno producent. Nedavno je pokrenuo etiketu JAM, u čijem se katalogu nalazi EP „Desire / Mercury“, dok naredni „Candy / Skin“ izlazi kasnije ovog meseca.

Podršku Sam Paganiniju pružiće ZØE, a u prodaju je već pušten ograničen broj regularnih ulaznica po ceni od 790 RSD, dok su VIP karte 2000 RSD.  Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, WinWin shopovima širom zemlje i preko sajta www.ddtickets.rs

Kao šlag na tortu, u junu ćemo povodom dvogodišnjice Raveolution-a prirediti još jednu žurku na otvorenom sa zvezdama Afterlife-a. Pratite naš Facebook i uskoro ćete saznati sa kojim!

Raveolution je audio-vizuelni spektakl nove generacije, rezervisan za ljubitelje kvalitetnog house zvuka. U pitanju je stari dobri rejv u novom ruhu, pojačan poslednjom generacijom klupskog ozvučenja i vizuelnim efektima kakvi se mogu videti na najvećim party destinacijama današnjice. Raveolution preti da postane najznačajniji elektronski događaj u čitavom regionu, koji će u nastavku svog postojanja u Srbiju dovesti mnoga znamenita imena globalne DJ scene, ali i okupiti najraznovrsniju publiku – od iskusnijih ljubitelja elektronske muzike do klabera nove generacije koji od žurke očekuju potpuni muzički i produkcijski užitak.

 

Avatar photo

Autor: Igor