Beogradski klub The Tube ne prestaje da nas oduševljava! Marko Nastic, Aneurija + YUGOTEKA!

 

U petak, 27. marta klub The Tube ponovo dočekuje sjajnog Marka Nastića. Obe žurke u Tjubu, na kojima je ove sezone Marko svirao, trajale su do jutarnjih časova, provod je bio fenomenalan. Ovog puta, zajedno sa njim, tu su i gosti iz Slovenije: Aneuria i Djunior. Cena karte je 300 dinara do 00:30, kasnije će iznositi 500 dinara i prodavaće se na ulazu u klub.

Marko Nastić – jedan od najcenjenijih DJ-eva na Balkanu, rodjen i odrastao u Beogradu. Kao vrlo mlad počeo je da mixuje u dobro poznatom klubu Industrija ’90-ih godina, gde postaje i rezident. Tu upoznaje i Dejana Milićevića gde sa njim počinje projekat “Teenage techno punks“. Nastupao je sa svim većim imenima tehno scene i gostovao u gotovo svim evropskim gradovima. Prvu turneju van Evrope imao je u Brazilu 2002. godine. U medjuvremenu je pokrenuo izdavačku kuću “Recon Warriors” za koju osim njega, izdaju i slovenački DJ-evi Umek, Valentino Kanzjani, Milićević, Leon i Kobaja.

Aneuria – gost i DJ iz Ljubljane, čije je ime još uvek sveže na sceni s obzirom da je tek poslednjih godina napravio veći progres u svojoj karijeri. Jedan od prvih artista koji je primetio njegov talenat i veliku strast prema muzici bio je jedan od slovenačkih techno pionira DJ Veztax. Veztmax ga je pozvao da se pridruži „Interparty“ ekipi. Pre nekih deset godina upoznaje Dejana Milićevića, koji mu je pokazao nekoliko stvari u vezi muzičke produkcije, i ostao je značajna figura i uzor u njegovom životu. Aneuria gradi svoje setove na loop-ovima, perkusijama i groove-u, vozajući masu na podijumu, uvek završavajući set sa nekim iznenadjenjem. Proveo je nekoliko godina u Barseloni gde je radio u studiju sa kolegama kao što su Ian F, Kaykay, Valentino, Tomy DeClerqueand…

SUBOTA 28.03.2015 :: YUGOTEKA

Uz pomoć muzike u mogućnosti smo da brišemo granice, menjamo i stvaramo nove, koristimo vremeplov i putujemo kroz vreme. Ovog puta klub The Tube obnavlja staru Jugoslaviju i u subotu 28. marta okupiće DJ-eve iz regiona. Iz Makedonije stiže Kristijan Petrovski, Fedja Knajdl iz Bosne i Hercegovine, zatim Tino Dobrić i Active Line Six iz Hrvatske, Soft 85 iz Crne gore, predstavnik iz Srbije biće Vuk Smiljanić. Cena karte je 300 dinara i prodavaće se na ulazu u klub.

Kristijan Petrovski, mladi DJ iz Makedonije, na početku svoje karijere bio je rezident nekoliko klubova u Bitoli, a kasnije učestvuje u DJ takmičenju, koje je bilo organizovano u FX kafe-baru, i osvaja drugo mesto. Od tad njegova karijera ide uzlaznom putanjom. Radio je warm up žurke i svirao sa mnogim poznatim producentima i DJ-evima kao što su Hernan Cattaneo, John Digweed, Prok & Filtch, Timo Mass, Fabio Florido, Saso Recyd, Gramophondzie, SABB, Dejan Milicevic , Marko Nastić i mnogi drugi… Prvi put u klubu The Tube svirao je u januaru ove godine, a zatim na „Podroom“ žurci u martu.

Fedja Knajdl, DJ iz Bosne i Hercegovine koji je svoj stil na početku karijere gradio na tvrđem zvuku i kroz svoje setove provlačio tech-house, electro, funky i tribal techno. U poslednje vreme dosta eksperimentiše sa house zvukom. Produkcijom kreće da se bavi 2008. godine, a izdanja koja su izašla za nekoliko inostranih label-ova(Dioxide Rec., No Boreder Rec, Surge, Iron City Rec.) govore da je pred njim svetla budućnost. 2008 godine nastupa i na “Exit festivalu“ na Cockta DJ Stage-u.

Tino Dobrić, karijeru DJ-a započeo je pre desetak godina, kasnije je počeo da se bavi i produkcijom. Bio je finalista DJ Burn Residency takmičenja u Hrvatskoj, a svirao je i na Exit festivalu na Urban Bug stejdzu. Iako preferira tech-house i „berlinski“ techno ipak ne želi mnogo da se ograničava u muzici, te u svojim setovima kombinuje različite stilove.

Active Line Six, rodjen i odrastao u Zagrebu, bavi se ovim poslom više od 20 godina. Na njega su najviše imali uticaja Kraftwerk, Underworld, Shamen , Derrick May, Carl Craig, Richie Hawtin. Pre pet godina počeo da se bavi i produkcijom, prvo kao hobi, a onda i profesionalno. Njegova izdanja izlazila su za lejblove kao što su Sci+Tec, Funk ‘n’ Deep, Consumed, Soulmate, Family Grooves, Audiometric, Sonique Mannheim.

Soft 85, Miloš Vučković je iz Herceg Novog, gde je počeo da se bavi DJ-ingom pre nekih dvadesetak godina. Svirao je u klubovima kao što su “Forte Mare, “Tondo”, “Maximus”, “Underground”, “Akademija”, “Mladost”,”SOHO republic” i na “EXIT” i “REFRESH” festivalu 2011. godine. U aprilu 2013. godine izdao je EP za “SleazyDeep” label iz Londona.

Vuk Smiljanić, član Masai Warriors-a i rezident kluba The Tube. Pod velikim je uticajem hip hop scene kada je produkcija zvuka u pitanju. Kao DJ radio je zajedno sa Kevinom Sandersonom, Butchom, Detroit Swindlom, Traumerom, Andre Olivom, Tuccillom i mnogim drugim… Svirao je u klubovima Mladost, The Tube, Wats, Sunday Beat, Sveta. Njegova nova traka pod nazivom „Come baby come“ biće izdata za nekoliko dana za Mad Mole Music label.

 

Avatar photo

Autor: Igor