BOSTON 168 – DUO KOJI VOLI KOSMIČKA PUTOVANJA!


Decembar u Beogradu, 2017. godina.

Još jedna rejverska godina je pri kraju i završavamo je sa stilom. Decembar je mesec brutalnog tehna u kome će nam se neki izvođači predstaviti čak po prvi put.

Ovi momci dolaze iz grada čokolade i grada u kome živi auto industrija. U pitanju je čuveni grad Torino u kome je nastao projekat Boston 168. Iza projekta Boston 168 kriju se Sergio Pace i Vincenzo Ferramosca, internacionalo priznat italijanski duo.

Njihova priča je zasnovana na potrazi za Underground kulturom kao i samom scenom, još dok su kao deca odrastali među teškom mašinerijom industrije. Napušteni hangari i fabrike sada su već širom sveta, pretvoreni u mesta na kome se održavaju rejvovi do jutra. Umesto zvukova rada mašina u fabrikama, sada odjekuju zvuci tehna. Kao deca industrijskog grada, za Boston 168, sve konačno dobija svoj smisao, napuštene fabrike se pretvaraju u rejv prostore, a oni otkrivaju svoj zajednički pravac – Acid Techno Oldschool.

Njih dvojica istražuju zvuk do srži, proveli su godine radeći na njemu kako bi produbili zvuk i usmerili ga u onom pravcu koji žele da predstavljaju.

2010. godine ova dva mlada producenta su osnovala svoj Label ‘Old and Young’, sa svojim prijateljem Alessandro Gambo-m. Njihova izdavačka kuća prati trend modernog pogleda na tehno, ali ne izostavljajući stare osnove tehna. Spoj godina iskustva i mladog entuzijazma. Mislim da ovu dvojicu momaka najviše ističu njihovi LIVE nastupi na kojima svakodnevno rade. Ono što mogu da vam ponude na svojim LIVE nastupima su tehno putovanja uz tradicionalnu brzinu, u potrazi za crnim rupama i gravitacionim prostorima. Čuveni su po tome da za LIVE nastupe koriste analogne instrumente kao što su Roland TR – 909, TR -707, Moog Mother 32 i mnoge druge. Mogu da se pohvale izdavanjem traka za izdavačke kuće kao što su Involve Records, Odd Even Records, Enemy Records. 2014. godine objavili su The Drill EP koji potpisuju za sopstveni Label “Old and Young”.

2015. godine izbacuju Black Hole EP, a 2016. Oblivon EP koji su nedeljama držali  1. mesto na Beatport-ovoj tehno listi. Osim izdatih EP-ova 2015. godine izdali su trake Acid Morning i Terror Acid kojima su oduševili publiku u klubu Berghain. Insprišu ih izvođači kao što su Plastikman, Underground Resistance i Polar Inertia.

Oduvek smo želeli da izdamo ploču, jer su ploče naša jedina borba protiv vremena. Ploče su napravljene da traju.” – izjavili su prilikom jednog intervjuisanja i zbog tog verovanja njihov Label “Old and Young” podržava produkciju samo na analognim mašinama i izdavanje traka isključivo na pločama.

Kolektiv TRIII nam dovodi analogne momke, a naše legende koji sačinjavaju sam kolektiv , Mirko Lazarević, Dušan Kačarević i Boža Podunavac, biće i domaća podrška. Osim njih nastupiće i Gorgia, Ana Rs i DJ Rope. Ovim putem želim da i se zahvalim Kolektivu TRIII na pruženoj prilici da čujemo ovaj burtalni duo, kao i na prezentovanju mladih DJ-ejeva.

9. decembra u beogradskoj tehno katedrali, Boston 168 osvetliće nas svojom kosmičkom toplinom uz LIVE set.

Zajedno dočekujemo zoru tehna.

Avatar photo

Autor: Igor