Legenda i jedan od najboljih svetskih DJ-eva stiže u Beograd ove subote!

 

Jedno od najvećih di džej imena Sasha, a pored njega, mlada nada Theo Kottis, u subotu 9. decembra u Hangaru kod luke Beograd (Knežopoljska 3) provozaće svojim jedinstvenim tonovima sve ljubitelje progresivnog zvuka.

Sasha je velški di-džej i producent koji je u zlatnoj eri klabinga prvi dobio titulu superstar-a. Tokom devedesetih godina prošlog veka, među prvima je imao priliku da uživa u čarima vožnje privatnim avionom i prvi je di-džej kojem je ponuđeno 50.000 funti za nastup. Prva je osoba u svojoj branši koja je dobila tretman velike pop zvezde. Njegov životni stil bio je u velikom centru pažnje, iz mračnih kutaka klubova izašao je na velike bine i naslovne strane magazine. Hajp koji ga je pratio bio je istinski biblijskih razmera. Mixmag ga je 1991. godine stavio na naslovnicu magazine sa natpisom “SashaMania: the first DJ pin-up”, a dve godine kasnije dobio je još jednu naslovnu stranu “Sasha: son of god?” Sashini di-džej setovi i CD-ovi sa njegovim mixevima duboko su poštovani i o njima se komentarisalo rečima obično korišćenim u slučaju božanstva.

Za sve klišee o njegovom emotivnom progressive house stilu koji klabere vodi na posebno putovanje, ipak, Sasha je deo revolucije tehničkog di-džej izvođenja. U to vreme oblikovanja di-džej kulture, bio je jedan od onih koji su određivali način miksovanja ploča i svojim talentom i istančanim predstavljali više od samo puštanja nečijih pesama. Tokom svojih setova, muziku je stvarao na samom licu mesta i time prikazivao di-džejing kao poseban oblik umetnosti.

O njegovoj veličini najbolje govori godišnji istorijat top 10 imena časopisa DJ Mag:


Theo Kottis se elektronskoj muzičkoj sceni pridružio pre samo godinu dana, ali je brzo prepoznat kao jedan od najzanimljivijih novopridošlih britanskih talenata. Ono što je manje poznato je to da je još kao tinejdžer ušao u klabing biznis i dugi niz godina radio kao promoter, samim tim spoznajući i drugu stranu tog posla. U svojoj današnjoj umetničkoj karijeri ima punu podršku velikih imena sa kojima je sarađivao, u koje se uvšćuju: Solomun, Jamie Jones, Tale Of Us, Seth Troxler, David August. Iako zvuči izlizano, Theo Kottis je pobornik ideje da svojom muzikom di-džej publiku vodi na jedinstveno putovanje. Jedan je od onih koji uživaju u dugim di-džej setovima od minimum tri sata, jer kako kaže, tada izlazi na videlo to da je artist pravi kolekcionar muzike, jer je u suprotnom lako pustiti par jakih pesama koji će razdrmati plesni podijum tokom kratkotrajnih setova.

Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti na svim Eventim i GIGS TIX prodajnim mestima po trenutnim cenama od 990 rsd regularne i VIP 1490 rsd.

Avatar photo

Autor: Igor