Chris Liebing i Vibe Tribe spektakularno otvorili Refresh festival u Kotoru!

 

Pred oko 3.000 ljubitelja elektronske muzike, sinoć je otvoren deveti po redu Refresh festival u superklubu Maximus u Starom gradu Kotoru. Na tri bine tokom najduže noći u Maximusu, nastupilo je 15 izvođača, a titulu apsolutne zvezde večeri očekivano je odbranio najpopularniji nemački tehno producent Chris Liebing, tokom čijeg, naknadno produženog, nastupa od preko tri sata, publika je mogla da uživa u pravom audio-vizuelnom spektaklu. Specijalni LED ekrani, postavljeni duž ograde na galeriji centralne dvorane Maximusa, uz video materijale koji su pratili pažljivo programirani svetosni efekti obeležili su moderni tehno zvuk po kojem je Liebing planetarno prepoznatljiv.

Nemački virtuoz sinoć je konstantno držao u miksu po nekoliko tehno numera specijalno produciranih u njegovom studiju za brojne ovogodišnje nastupe na najvećim svetskim festivalima. Uvod u čistu tehno noć napravio je podgorički duet iz Tehno klinike, Gav i Raven, dok je čast da zatvori maratonski program prve noći Refresh festivala u potpunosti opravdao domaći tehno producent Aleksandar Grum, kojem je po sopstvenim rečima, ovaj nastup sa Chrisom Liebingom predstavljao ispunjenje dečačkog sna. Liebing je napustio Maximus nekad iza 6 časova izjutra oduševljen izgledom Maximusa, programom Refresha i lepotama istorijski značajnog Starog grada Kotora, uz želju da se vrti u Crnu Goru i Maximus čim pre.

Usijanje se desilo i u donjoj dvorani Maximusa na Trance bini kojom je sinoć suvereno vladao izraelski DJ i producent Vibe Tribe, ruskog porekla i punog imena Stas Marnyanski. Set za sve prave ljubitelje psihodeličnog trensa nikog nije ostavio ravnodušnim tokom puna dva sata, u pojedinim momentima uz prave erupcije oduševljenja brojnih ljubitelja ovog elektronskog žanra. Beogradski kolektiv Goasapiens DJs imali su težak ali uspešno dostignut zadatak da održe visoku atmosferu sve do ranih jutarnjih časova na Trance bini. Ovako jak start festivala na donjoj dvorani ne bi bio moguć da uvodne taktove nisu pažljivo spremio i DJ Chandra. Prvi talas osveženja na rasplesanu Fresh binu sinoć su doneli domaći miks majstori Marek Tripkowsky i Darko Milošević,  dok je završni set nikšićkog DJProximusa ozbiljno konkurisao i programu glavne bine.

Večeras u Maximus dolazi dugo iščekivana francuska elektro diva Miss Kittin, čiji će set ispuniti centralnu dvoranu do kraja, a društvo na glavnoj bini praviće joj beogradski disk džokeji Sagor Mash i SMT#NG, te crnogorski favorit Millok. Za nastavak visoke energije na Trance bini pobrinuće se izraleski mag Ezra Didi, poznat i kao Bizzare Contact, koji će večeras da ponovo nastupi u Maximusu ali sa drugim projektom pod nazivom Royal Flush! Uz njega trensere će da raspamete još i podgorički DJShogan, te legenda beogradskog trensa Aquapipe. Program Fresh bine večeras predvodiće novljanski majstor P.S sa tročlanom ekipom u sastavu Budo Šuković, Bodzie i Soft 85.

Dnevne ulaznice se mogu kupiti svake večeri na ulazu u Maximus po ceni od 12 evra.

Avatar photo

Autor: Igor