Pao italijanski hram elektronske muzike

 

U Riccioneu u severnoj Italiji Cocoricò je jedan od najpoznatijh italijanskih domova housea i techna koji na nedeljnoj bazi na područje Italije dovodi najzanimljivija imena globalne elektronske scene, puneći svako veče floor sa oko 2500 patijanera. Ali kako sve nosi sa sobom ujedno i svoju tamnu stranu, prekrasna lokacija koja je dom tolikim rasplesanim stopalima takođe nosi i svoje grimizno slovo.

The Guardian je preneo da je klub od otvaranja bio poprište 118 policijskih intervencija, od kojih su mnoge bile povezane upravo sa zloupotrebom opijata i da je zatvaranje tema koja se već neko vreme povlači po italijanskim kuloarima, no kako svaka čaša može držati tačno određen broj kapi izgleda da je poslednji incident uzrokovao prelivanje preko površine. Za Cocoricò to je bila smrt 16-stogodišnjeg dečaka.

Vrata kluba službeno su se zalupila 2. avgusta i izgleda da će ostati tako minimum naredna 4 meseca i da je klub ujedno i pod lupom zbog izbegavanja plaćanja poreza. Ko zna koja od ove dve kapi je ona koja je stavila katanac na bravu. Za sada je sudbina kluba nejasna.

 

 

 

Izvor: KlubskaScena

Avatar photo

Autor: Igor