Chris Liebing 20. septembra u beogradskom Depou!


Najpopularniji nemački tehno DJ i producent Chris Liebing nastupiće u subotu 20. septembra u beogradskom Depou (Travnička 3) u okviru velike „Freedom Music“ žurke. Biće to njegov prvi nastup pod pokroviteljstvom Ambasade SR Nemačke u Beogradu posle čak šest godina od prošle žurke i preko devet godina od njegovog dvostrukog izdanja „Live in Beograd“ iz 2005. godine! Producent iz Frankfurta gaji neobično snažnu povezanost sa Balkanom i kod nas već više od decenije važi za jednog od tri najtraženija izvođača svetske tehno scene. Uz Liebinga, u Depou će nastupiti i naš najpoznatiji DJ Marko Nastić, te mladi frankfurtski DJ i planetarno sve priznatiji tehno producent Monoloc.

Bilo je toliko energije i vrućine te noći, da nam je svima odeća izgledala kao da smo skočili u bazen! Bila je to specijalna noć, sa mnogo različitih ljudi koji se zajedno provode na najluđi način“, ovim rečima je Liebing opisao svoju prvu žurku u Beogradu, koja je na njega ostavila takav utisak da je objavio i dvostruko izdanje sa snimkom tog nastupa! Nemačka tehno zvezda vraća se balkanskoj publici krajem ovog leta i uvek je to događaj na kojem se okupe ljubitelji elektronske muzike iz celog regiona, ovog puta u beogradskom Depou.

Iako mu gust raspored nastupa širom planete ne ostavlja previše vremena za rad u studiju, Liebing je nedavno završio dva remiksa za američkog hitmejkera Mobija i u pitanju su dve veoma aktuelne tehno trake od kojih jedna sadrži samo apstraktne modulacije vokala bez ijednog ritmičkog elementa! Harizmatični Nemac poznat je i po tome što je među prvima usvojio sve važnije tehnološke inovacije i svoj nastup podigao na nivo „živog“ nastupa koristeći konstantno čak četiri kanala dok simultano stvara remikse pred publikom uz mnoštvo često nepredvidivih rezultata koji neprestano zadivljuju i publiku i druge priznate kolege na svetskoj sceni. Kako i sam priznaje, neretko mu se dešava da ne može da ponovi neke od sopstvenih kreacija koje se mogu čuti u brojnih snimcima sa virtuoznih nastupa.

Njegov putni kalendar i dalje važi za jedan od najluđih na muzičkoj sceni, pa je i ove godine obuhvatio Tokio, Njujork, London, Peking, San Francisko, Meksiko Siti, Detroit, Buenos Ajres, Majami, Berlin i Barselonu, dok je ovog leta na Ibici bio hedlajner na žurkama u organizaciji zvezda kao što su Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice ili Sven Vath! Kada su festivali u pitanju, lista postaje još impresivnija uz ovogodišnji Tomorrowland, Time Warp, Sonus, BPM, Awakenings, WMC, Mayday, Movement, Hyte, Monegros, Nature One…

Liebing DJ karijeru počinje 1990. da bi sopstveni klub otvorio već četiri godine kasnije, nakon čega ubrzo osniva i prvu izdavačku kuću iz koje će posle izrasti današnja etiketa „CLR“ koja pored njega objavljuje i vodi karijere više talentovanih producenata i disk džokeja. Jedan od njih je i Monoloc koji 20. septembra dolazi sa Liebingom u Depo, a da ovo zaista bude jedna od najvažnijih tehno žurki ove godine pobrinuće se i Marko Nastić. Jedan od najvećih disk džokeja i producenata iz cele jugoistočne Evrope nedavno je pokrenuo novu etiketu „Sake & Vinyl Only“ na kojoj će nastaviti veoma uspešan niz od preko 200 izdanja na svetskoj elektronskoj sceni.

Ulaznice za ovu veliku žurku pod sloganom „Greetings From Frankfurt“ kojom se obeležava kraj leta, prodaju se u ograničenoj količini po ranoj ceni od 790 dinara na blagajnama Eventima (eventim.rs) i Gigstiksa (gigstix.com). Ulaznice će u redovnoj prodaji, kao i na ulazu, biti skuplje.

 

Više informacije možete pogledati na oficijalnom facebook eventu klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor