Dan elektonske muzike Vol.6 “Jamn Inn” radionica na SAE Institutu – ulaz slobodan

 

U subotu 16. Aprila od 14h na SAE Institutu u Beogradu održava se šesti po redu Dan elektronske muzike Vol. 6 u saradnji sa Calavera & Manya. Ovoga puta prisutni će prisustvovati na “Jam Inn” radionici sa Mkdsl, Jan Nemecekom i Subsided.


Dan elektronske muzike, koji organizuju predstavnici SAE Instituta u saradnji sa sastavom Calavera& Manya, ima za cilj okupljanje zaljubljenika elektronske muzike na jednom mestu, gde svi međusobno mogu da se upoznaju, podele svoja iskustva i znanje o najnovijim trenodvima.

“Jam Inn” je “pop-up jam session” događaj stvaranja i live izvedbe elektronske muzike u kom mogu da učestvuju svi zainteresovani, bez obzira na nivo muzičkog predznanja ili predispozicije.

Tehnički “setup” radionice i savremeni softveri omogućuju izražavanje na lak i intuitivan način bez bojazni za greškama tokom improvizacije. Algoritmi kvantizuju harmonije i ritmove, što početnicima odstranjuje prepreke pri želji da se upoznaju sa sintisajzerima i ritam mašinama, ali im takođe daje mogućnost instant kolaboracije sa iskusnijim učesnicima tokom sesije.

Radionica prima četvoro učesnika, na četiri instrumenta, u jednom trenutku. Uz dinamičnu izvedbu (zamena instrumenata i učesnika), svi zainteresovani mogu doći na red da se oprobaju u ulozi učesnika u bendu.

Na radionici svoja iskustva podeliće:

MKDSL: Svoj raznoliki, prepoznatljivi i istovremeno neuhvatljivi opus, Mkdsl gradio je deceniju i po kroz bavljenje di-džejingom, a nakon toga poslednje dve godine posvetio je izvođenju klupske muzike uživo. Autor je brojnih klupskih numera, muzike za filmove, izložbe, pozorišne predstave.

JAN NEMAČEK: Kao jedno od najzanimljivijih mlađih imena klupske elektronske scene izdvaja se Jan Nemeček, rođen 1989. godine u Beogradu. Pored dizajna zvuka, Jan se bavi stvaranjem najrazličitih mutacija elektronske muzike, kombinujući ambijentalnu muziku, IDM i improv. Nemečekovi zvučni radovi strpljivo se razvijaju pod velikim uticajem sub bassa i dub efekata. U zavisnosti od konteksta, njegovi nastupi su klupski live set sa jakim uticajem tehna ili improvizatorni nastup na modularnom sintisajzeru. Jan je nastupao u Nemačkoj, Austriji, Švedskoj, Portugalu, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i na Kosovu.

SUBSIDED: Subsided je mladi live act projekat nastao 2015. godine iza kojeg stoji Manjane. Pretezno orijentisan na techno, bass, ghetto house zvuk, u svojim setovima cesto ostavlja prostor za improvizaciju, dajuci im odredjenu dozu dinamike i neizvesnosti. Trenutno radi na pripremanju svog prvog albuma pod ovim alijasom, koji ce biti izdat krajem 2016. godine.

Ulaz na Dan otvorenih vrata Vol. 6 je slobodan, ali su prijave obavezne, zbog ograničenog broja mesta:
https://belgrade.sae.edu/rs/form/3133

Avatar photo

Autor: Igor