Deep house šou pionira Detroitske scene u klubu “The Tube“

DJ Delano Smith, “mag” deep house-a zvuka i jedan od pionira Detrotiske scene, možda i najcenjenije u istoriji elektronske muzike, gostuje u petak (22.03) u klubu “The Tube“. 

Delano je jedan od umetnika iz prvog talasa elektronske muzike i čak je bio štićenik legendarnog Ken Collier-a, koji je u Detroitu radio kao DJ još krajem sedamdesetih i smatra za jednog od “očeva” moderne elektronske muzike.

Njegov zvuk se sada možda najbolje opisuje u spojnici “Deeptroit“, a smatra se za pravog majstora deep house-a. Koliko je Delano Smith važan za elektronsku muziku u globalu dovoljno govori i to što velikani kao što su Derrick May i Jeff Mills imaju više nego visoko mišljenje o njemu. To se jako dobro ogleda u njihovim izjavama.  – Da nije bilo Delana sigurno ne bi bilo ni mene – rekao je jednom prilikom čuveni Derrick May. 

Sa druge strane, ništa manje poznati Jeff Mills priznao je da mu je Smith jedan od mladalačkih uzora.  – Gledajući ga kako pušta vraća mi toliko sećanja i uspomena. Pre nego što sam poželeo da se bavim ovim poslom i da budem DJ, dolazio sam da ga slušam. Samo nek nastavi! – izjava je Millsa iz koje se može shvatiti i da je Smith jedan od razloga što se Jeff uopšte odlučio za ovaj poziv.  Za DJ pultom isto veče biće i dvojica Dušana – Lolić i domaći “kralj” deep house-a Kačarević. Ulaz je do 00.30 sati 200, a posle toga 400 dinara.  

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor