DJ Bogovi su pali u “The Tube”: Beyer, Derrick May i Dettmann za furiozan kraj sezone

Jedan od najboljih techno DJ-eva na svetu Adam Beyer, čiji nastup u petak (05.04) se nestrpljivo iščekuje, predvodi listu „DJ bogova“ koji će do kraja aprila gostovati u klubu „The Tube“. Furiozan kraj sezone garantuju jedan od najznačajnijih nemačkih umetnika Marcel Dettmann, kao i dvojac iz Detroita – jedinstveni Jimmy Edgar i legendarni Derrick May, čovek čije ime će zlatnim slovima večno biti ispisano u istoriji elektronske muzike.
 
Beyer je jedan je od začetnika pravca poznatog kao švedski tehno, nazivaju ga sinonimom za sve što je uzbudljivo u ovom žanru, a vlasnik je i etikete „Drumcode“ koja spade među najuticajnije svetske lejblove. Jedan je od retkih umetnika koji je poštovan je od strane najšire DJ zajednice, ali i od velikog broja muzičara drugih žanrova. U “The Tube” dolazi pošto je pre nešto više od mesec dana morao da odloži planirani nastup zbog bolesti, tako da se očekuje da se 5. aprila fantastičnom žurkom “iskupi” Beograđanima.
 
 
Pionir Detroita i autor neprolaznog hita “String of life”, Derrick May, jedan je od umetnika koji su najviše doprineli razvoju elektronske muzike. Ovaj legendarni DJ 12. aprila opet dolazi u klub “The Tube” posle nezaboravnog gostovanja 2010. godine, pa se s pravom očekuje da opet napravi paklenu atmosferu. Detroitska scena će imati mali omaž tog vikenda, pošto dan kasnije (13. april) u okviru serijala „Tijana T presents“ gostuje neponovljivi Jimmy Edgar. Ima 30 godina, polovinu života se bavi profi DJ-ingom, a još kao tinejdžer je puštao sa legendama – Derrick May-om i Juan Atkinsom i potpisao sa čuveni britanski Warp Recordings.
Pretposlednje nedelje nastupaju Novosađani Noise Destruction (19.04), jedni od začetnika rave scene u Srbiji i regionu, dok se sezona završava gostovanjem Marcela Dettmanna (26.04). Dettmann je jedan od najakuelnijih nemačkih umetnika, a od osnivanja je rezident u čuvenom berlinskom klubu „Berghain“ koji se smatra za nezvaničnu prestonicu underground DJ kulture.
 
Prvi kontigent ulaznica za Adama Beyera pušten je u pretprodaju po povlašćenoj ceni od 700 dinara, a prodaju se u baru “Ludost” u Savamaloj (Karađorđeva 44), svakog dana od 10 do 01 sat. Karte će na dan nastupa koštati 900 dinara, a sve ranije kupljenje ulaznice važe i za 5. april.
Avatar photo

Autor: Igor