Dokumentarac o klubu Papaya osvaja svet

Tokom protekle godine najpoznatiji hrvatski klub Papaya snimio je vrlo zanimljivi muzičko turistički dokumentarni film „Papaya Make Some Noise“ o nastanku samog kluba i plaže Zrće u režiji Vanje Vascarca.

Film je do sada primio mnogobrojne pohvale, a i sam se može pohvaliti nominacijama na raznim domaćim i stranim filmskim festivalima.

Tišina, more, manjak ljudi, kraj koji podseća na mesečevu površinu – šta bi ovde moglo biti zabavno?“ – ovo je pitanje sebi postavio Axwell, renomirani svetski muzički producent i DJ, kada je prvi put dolazio na čuveno ostrvo Pag.  Nedugo zatim prikazala mu se totalno drugačija scena i emocije: prekrasne plaže, muzika, ljudi, nezaboravna atmosfera koja vas osvoji na prvi pogled.

S upravo opisanom scenom kreće dokumentarni film o jedinstvenom klubu koji je uspeo u kratkom vremenu postati jedna od najtraženijih svetskih muzičkih destinacija. Klub Papaya od početka prati svoj cilj, a to je postati svetska broj 1 destinacija za mlade i u tome je dosad primila podršku najvećih imena svetske muzičke scene koja ujedno i glume u dokumentarnom filmu o njenom nastanku: Axwell, Armin Van Buuren, Carl Cox, Freemasons, Shapeshifters, Seth Troxler, novinari DJ Mag magazina i mnogi drugi.

Film je trenutno uvršten na eminentne film festivale, i to na Starigrad Paklenica Film Festival u Hrvatskoj i na San Pedro International Film Festivalu, a pred potvrdom je i Knoxville Music & Film Festival. Takođe, treba napomenuti kako je film na austrijskom CIFFT-u, nominovan u kategoriji najboljih turističkih dokumentaraca na svetu!

CIFFT je međunarodni odbor za izbor najprestižnijih turističkih fimova. Njihov je cilj održavati internacionalnu platformu koja ohrabruje globalni turizam kroz audio i video medije i održati liniju turističke promocije putem pressa i drugih medija. Osim prikazavinja „Papaya Make Some Noise“ u pregovoru su i ekskluzivni Papaya partyiji i to u Cannu, Beču i Frankfurtu.

Izvor: Klubska Scena

Avatar photo

Autor: Igor