Dragi prijatelji, ARTBAT – najautentičniji duo Istočne Evrope!

 Dragi prijatelji, ARTBAT – najautentičniji duo Istočne Evrope!

Kao podneblje zanimljive muzičke istorije, Istočna Evropa je iznedrila brojna značajna imena scene elektronske muzike, među kojima su i ARTBAT.

Ovaj DJ i producentski duo čine Artur Kryvenko i Vitaliy Limarenko i ove godine slave sedam godina postojanja. Za to vreme objavili su veliki broj EP-jeva i singlova, ostvarili milione pregleda na streaming platformama i vinuli se u sam vrh svetske muzike i festivalskih nastupa. Na ovogodišnjem Exitu ćemo imati prilike da ih slušamo na zatvaranju Dance Arene.

Njihov planetarni uspeh započeo je izdanjem „Mandrake za lejbl Definiton Music. Nakon toga su objavili još uspešnih izdanja, među kojima je i „Uplift“, za Solomunov lejbl Diynamic. Sarađivali su i sa Matadorom i WhoMadeWho. Ono što ih čini autentičnim jeste moćan i inovativan zvuk visokog kvaliteta. Njihove trake su takvog žanrovskog dijapazona da se mogu vrteti i na intimnijim plesnim podijumima, isto kao i u ogromnim arenama. Njihove numere puštaju svetske DJ zvezde, poput Maceo Plexa, Solomuna i Richie Hawtina.

Nastupali su u Rio de Ženeiru, iznad Kopakabane za Circle 2019. godine, poneli laskavu titulu Zvezde godine na Mixmagu, ali i #1 najprodavanijih artista na Beatportu, kao i priznanje za Najbolje artiste godine u okviru Ibica DJ nagrada.

Jedan su od retkih DJ dua koji su uspeli da steknu popularnost, istovremeno ostajući verni andergraund zvuku. U pitanju je istančan techno sa jakim talasnim basom i gruvom, koji daje kosmičku atmosferu svakoj žurci na kojoj se puštaja njihova muzika. Jedno od skorijih izdanja je i remiks za kultnu numeru „Age of love“ koji su uradili sa Pete Tongom. Remiks je izdao Ministry of Sound. Svojim melodičnim i mističnim vajbom, koji se ogleda u izraženim sintisajzerima i stylish technu, ova numera je savršena za festivale i masovne žurke.

Sopstveni lejbl Upperground lansirali su singlom „Flame“. Poslednje što su objavili na njemu je EP „Our space“, u saradnji sa Italijanom Dinom Lenny-jem. Od njih se uvek mogu očekivati zanimljiva izdanja, ali i vatreni closing set na Exitu!

AKTUELNE CENE ULAZNICA DANAS DO KRAJA DANA

Festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 7.990 dinara danas do kraja dana, a nakon toga sledi finalno poskupljenje. Trenutne cene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, iznose 2.590 dinara, za petak, 8. jul, 3.390 dinara, za subotu, 9. jul, 3.990 dinara, a za nedelju, 10. jul, koštaju 2.990 dinara. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po ceni od 3.990 dinara. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 41.000 dinara, jednodnevne VIP GOLD za četvrtak i nedelju koštaju 12.000 dinara, a za petak i subotu 18.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

AUTOR: Vanja Ratković

Avatar photo

Autor: Igor