Indira Paganotto za Onlyclubbing: Moj set na NSNS će biti „only for warroirs“! Jedva čekam da vas sve rasplešem!

 Indira Paganotto za Onlyclubbing: Moj set na NSNS će biti „only for warroirs“! Jedva čekam da vas sve rasplešem!

Prema našem mišljenju, jedna od najaktuelnijih techno izvođača na andergraund sceni, koja savršeno balansira između techno i psytrance zvuka, a svojim energičnim setovima oduševljava klabere širom sveta. Dolazi pravo iz Španije na Exitovu kultnu NSNS binu ovog leta. Ova techno dama je izdvojila malo vremena za naš portal i dala sjajne odgovore na pitanja. 

Dame i gospodo: Indira Paganotto.

Hvala ti puno na vremenu koje si izdvojila za nas. Konačno nam dolaziš u Srbiju. Kako bi sebe opisala u tri reči svojim fanovima u Srbiji?

Pozdrav, momci. Ja sam super uzbuđena što dolazim u vašu prelepu zemlju, i to po prvi put. Sebe bih opisala kao ratobornu, nekomformističku i hiperaktivnu osobu ahahaha, tako da, eto, već vam sad pokazujem naznake kakav će biti moj set na EXIT festivalu. Jeste spremni? 

Puniš 30 godina ove godine, kakav je osećaj? Vidimo da je tvoja energija ista kao i prvog dana tvoje DJ karijere? Odakle crpiš svoju energiju? 

Ja se osećam sjajno i živim jedan sjajan život, ljudi su obično tužni kad im dođe taj rodjendan, ali ja to vidim kao još jednu godinu učenja, i metalnog i profesionalnog razvoja. Kako svaka godina prođe, ja imam sve više energije i još sam sigurnija u sebe, a moj um postaje još jači, jezik muzike postaje sve više ličniji i ličniji. I da, moj voljeni „psytrance“ – to je moj večni tajni otrov mladosti hahaha 🙂

Znamo da je tvoja ljubav prema klabingu potekla od tvog oca, koji je takođe bio DJ. Da li je on uticao na tvoj muzički stil i način na koji puštaš? 

Naravno, porodica je prva emotivna veza i ja sam jako srećna što je moj otac genije u svakom pogledu, kako privatno tako i profesionalno, on mi je usadio tu ljubav prema psytrance muzici i da živim svaki momenat svog života kao da je poslednji, da cenim porodicu i prave prijatelje, da živim jednostavno, ali sa pravim ciljevima. On mi je uvek govorio da ako verujem u nešto, i to jasno vidim kao cilj, da ću i to uspeti. I da, to je stvarno istina. 

Preslušali smo dosta tvojih setova i traka i nikako ne možemo da te svrstamo u samo jednu kategoriju elektronske muzike. Kako bi sebe opisala? Kao techno DJ ili? 

Psytechno ratnica do smrti!!! Hahah, ja volim da miksujem tu, da je tako nazovem, epsku energiju psytrance zvuka sa „treznim“ i elegantim techno zvukom i tako dobijam brutalni non-stop miks savršene energije.

Jako sam ponosna na to što sam pionirka tog novog zvuka jer sam na ovom žanru radila sama u studiju 12 godina i usput puštala muziku, slušala, jednostavno – ja sam bila luda. 🙂 I vidite sada. Jako sam ponosna na reakcije koje sam dobila, i da – jedan veliki san je ispunjen. 

Kako si preživela period u toku pandemije? Šta je pomoglo da preprodiš taj period? 

Ja sam bila u studiju non-stop, kako se popularno kaže, „studijski moljac“ hahaha. Volim da se totalno izgubim u vremenu i prostoru dok produciram muziku i da bukvalno provedem cele dane u studiju ne izlazeći iz njega. Ja živim u planinama i non-stop sam u kontaktu sa prirodom, daleko od ljudi, samo u društvu životinja. Može se reći da mi je sve to pomoglo da preživim taj period, i to na jedan produktivan način. 

Vidimo da je tvoj trenutni raspored pun iz vikenda u vikend. Kakav je osećaj da opet puštaš širom sveta? 

Jedan veliki san, ljudi. Ne mogu više ništa da tražim od svog života, produciram, puštam muziku, putujem, zdrava sam i okružena mojim timom, dobrim prijateljima i porodicom….. I da tako potraje još mnogo, mnogo godina. Ne mogu da prestanem da stvaram, da osećam sebe i da konstantno idem napred, jednostavno, to je veoma zdravo za mene.

Radiš mnogo na produkciji, imaš mnogo izdanja i takođe imaš svoj lejbl. Da li misliš da je produkcija važna za jednog mladog DJ-a?

ARTCORE je napravljen da preslika moj mozak 100%, ja sam pomalo luda i moja muzika se može uhvatiti samo na mom lejblu. Mogu da produciram šta god želim i ako želim da miksujem flamenko i psytrance, techno, operu i zvuk konja u istoj traci – naravno da hoću ahahah. Mogućnost da možeš da izdaješ svoju muziku, a da ne zavisiš ni od koga je sjajno. I da budeš slobodna duša. Divlji konji nemaju svog gazdu, ja tako vidim i jednog muzičara.

Produkcija je za mene sve, tj. baza onoga što jedan muzičar želi da predstavi, tj. sebe. Nikad ne smeš da praviš muziku za druge, moraš da stvoriš svoj lični jezik koji će te razlikovati od svih ostalih. 

Konačno dolaziš na naš EXIT festival i na čuveni No Sleep Novi Sad Stage. Šta publika može da očekuje od tebe? 

„Mind Trip“i „State of Trance“!!! To će biti sjajna energija bez prestanka i moj psytechno, mnogoooo psytechno zvuka. Dosta neobjavljenih traka sa mog lejbla ARTCORE i još novih traka koje izlaze za KNTXT takođe. 

I za sam kraj, da li možeš da pošalješ poruku ogromnoj publici u Srbiji koja jedva čeka da te čuje uživo? 

Ovaj set će biti „only for warriors“! Jedva čekam da vas sve rasplešem.

Nadamo se da ste uživali u ovom sjajnom intervju sa Indirom i vidimo se na EXIT festivalu!

Avatar photo

Autor: Igor