Dubine 0.2

 

Imamo spoznaju o dubinama, primer mesta gde nismo toliko sigurni sta cemo sresti ili sta nas tamo na kraju ceka. Volimo otici daleko, ili zaroniti sto dublje, od momenta gde se zvuk lomi tu gde ste na kraju stigli, do momenta sta vas tu ceka. Bez bilo kakvog odstupanja, mi smo i dalje na tom mestu, roni se iskusno bez maski, uz domacine koji znaju tacan pravac bez greske u koracima. Povlacimo esenciju i prvi smisao plesanja pod tamnijim svetlima, akcenat je na samom pultu i onima koji se nalaze iza njega. Ronimo podzemljem, koje samo po sebi nosi svoju draz koja je poznata iskusnoj publici.

Nebojsa Bogdanovic aka Schwabe

Krajem prosle godine, cuveni dobitnik Pulicerove nagrade , list The Guardian, napravio je listu 25 najboljih klubova u Evropi na kojoj se nasao Beogradski 20/44. Jedna od osoba koja je doprinela kvalitetu programa i uspehu ovog kluba je Nebojsa Bogdanovic Schwabe. Kao jedan od osnivaca kultnih Disco not Disco i Hauted Dancehall serija zurki, Schwabe je direktno odgovoran za gostovanja velikana kao sto su : ALexis Le Tan, Chee Shimizu, The Very Polish Cut Outs, Vidal Benjamin, Andy Blake, Sean P, Fred P AKA Black Jazz Consoritum, Lee Douglas, Omar, Tako, Ray Mang. Sa Luletom producira muziku pod imenom Kompleks, a ove godine ocekujemo EP na kom saradjuje sa Simom iz Belgrade Yard Sound System. Njegovi mixevi i komunikacija sa publikom je dobro poznati, njegovi live setovi i smiren stav ga cine bas onako sjajnim kakav jeste, mag za pultom, koji svake sekunde zna kako da izazove zmarke svakog coveka koji plese ispred njega. Bilo da je sporo, uvek ce valjati, dok se bit valja nekako spontano, kao da je to sasvim prirodno. Kotur valjka koji ovlas prelazi preko svacijeg uha, ume da drzi paznju i sam vas navede da se pomerate u mestu, ili samo pratite bez daha ono sto se desava. Bas tu, na licu mesta. On je taj koji zadaje zadatak svima, beskomromisno, uz veliku vestinu, Schwabe dolazi na svoje mesto iza pulta kao gost i neko ko vas svakako nece ostaviti ravnodusnim.

Slobodan Jukic aka Sloxxx

Na pocetku je bio polumrtav, neki kazu mrtav. Teget plav…
Posle je zaplakao i onda je plakao godinama. Smirivali su ga Radio Beogradom i klasicnom muzikom, a on im je vracao lupanjem po serpama i radijatorima. Onda je dosla gitara, pa Casio synth i commodore 64. Tu su bili Floyd-i, Beatles-i, Depeche Mode, FSOL i jos mnogi pored. Bilo je pozorista, festivala, malih radionica, i sviranja,sviranja.. Njegova muzika je hermeticna, minimalna, dubby. To su kolazni pejzazi, vibracije i rezonante, blurovani horizonti, sinkopirani ritmovi, hermeticna atmosfera – proizvod eksperimentisanja sa ableton-om i raznim drugim alatima. Tu su mirisi i ukusi. Njegova muzika nastaje osluskivanjem svemira u njemu i oko njega, buke u glavi, ritmike, i dinamike, ona je lutanje i istrazivanje, ona je meditacija i matematika, Pitagora i Vede. Pre svega je introspektivno putovanje i osluskivanje, iscekivanja, od Sibira do Argentine, od Detroita do Berlina, od Durmitora do Panonije, bez kraja i cilja. Da ne svira, kaze, verovatno bi poludeo.

Aleksandar Narancic aka Orange 

Aleksandar jos kao klinac pokazuje interesovanje za muziku slusajuci bendove kao sto je Pink Floyd. Onda su dosle zurke, tehno i afteri, minimal i beat matching. Onda je na jednom afteru umiksao dve ploce. Karijeru je poceo u legendarnom DJ dvojcu Orange and Klaus i gradio svoju reputaciju beskompromisnim izborom muzike i odlicnom tehnikom miksa. Istrazivacki i umetnicki radoznao, postao je jedan od rezidenta cuvenog Anarch Art kluba, gde je imao potpunu slobodu u izrazavanju. Paralelno sa svojim ezotericnim nastupima po obodima scene, miks pult je delio sa velikanima savremene elektronike : Troy Pearce, Cesare vs Disorder, Benjamin Fehr, Konrad Black. Skoro kao mitska figura, gradio je svoju karijeru u uskim krugovima muzickih fanatika, kupujuci opremu za produkciju gradi polako svoj studio, istrazujuci zvuke svoje podsvesti, spremajuci skoro u ilegali neke sveze buduce hitove opskurnih i mracnih klubova. Dete tehna i eksperimenta, nikako nije mogao sebe zanrovski jasno da smesti u banalnim muzickim formatima. Bas zbog toga je postao jedan od bitnih promotera groove noir zvuka u regionu. Njegova vizija mracnog groov-a obojena je iznenadnim skladnim hausino izletima i lucidnim industrial atmosferama.

Atomsko skloniste

Teodora Toze Jovanovica 7,Novi Sad

22h

ulaz: 200/300

FB event: https://www.facebook.com/events/1046962735333275/

Avatar photo

Autor: Igor