Eric Prydz prima predloge traka za prvi Essential Mix 2015.

 

Eric Prydz je pre dva dana objavio na svom twiter nalogu kako su on i njegov kolega Šveđanin Jeremy Olander u potrazi za novim trakama anonimnih producenata, za njihov b2b set koji će puštati 3. januara.

 

 

Kada je prošli put  radio Essential Mix Pryda je svetu otkrio Cory Lasser-a, tada nepoznato ime u svetu elektronske muzike, momka koji Eriku poslao svoju traku par danan pre nastupa. Ove godine Pryda je zatražio od svojih fanova da mu pošalju svoje trake od kojih će on odabrati pojedine i pustiti u svom setu na BBC 1 radiju. Za bilo kog ambicioznog producenta ovo bi bio veliki korak, da mu traku na BBC 1 radio praogramu zavrti jedna od najlegendarnijih figura elektro scene i to na godišnjoj premijeri jednog od najuticajnijih mix programa na svetu. Morate priznati to je životna šansa. 

Prydz se ponovo vraća Essential Mix-u nakon što je njegov prošlogodišnji mix proglašen za Essential Mix godine i izrazio je želju da odradi set sa specijalnim gostom. Nakon uspešne saradnje sa Deadmau5-om u Majamiju i HARD’s Day of the Dead-u ove godine, mnogi su pomislili da će mu se pridružiti Joel Zimmerman, ali Pryda je uskoro objavio kako će mu društvo za pultom praviti Olander.  

 

 

Avatar photo

Autor: Igor