ETC nam predstavlja prvu Female:pressure žurku u Novom Sadu!

 

Zimska klabing sezona u Novom Sadu se opasno zahuktala, a sada se na scenu kvalitetnih žurki andergraund elektronske muzike vraća i mlada novosadska organizacija “Enter The Cube“.

ETC najavljuje poseban specijalitet za subotu 7. februar u Dandy Klubu u Novom Sadu – otvaranje novog serijala “Enter The Cube presents…” žurki, čime zvanično započinje treću godinu svog rada. U za tu priliku posebno adaptiranom prostoru kluba Dandy, ETC će publici predstaviti female:pressure -internacionalnu mrežu ženskih umetnica koje stvaraju na polju elektronske muzike, a koju će na ovom dogadaju zastupati Miss Soulfly (aka. Marina Karamarko) i Alex Monster – dve medjunarodno veoma uspešne DJ-ice i producentkinje elektronske muzike koje dolaze sa prostora Balkana.

Nešto više od dve godine nakon početka rada Enter The Cube, klabing scena u Novom Sadu cveta zahvaljujući novoj energiji koja struji scenom i omogućava novosadskim ljubiteljima andergraund zvuka da svakog vikenda uživaju u mnogo širem izboru kvalitetnih događaja nego ranije. Enter The Cube kolektiv nalazi se u srcu ovog svežeg talasa i zbog toga se oseća odgovornim da klabersko iskustvo ETC žurki podigne na još viši nivo sa novim događajem kojim započinje treći serijal “Enter The Cube presents…” žurki. Prostor Dandy Kluba u Novom Sadu biće za tu priliku posebno adaptiran kako bi unapredio vaše klabersko iskustvo i na pravi način prikazao ono što Enter The Cube predstavlja. Očekuje vas veoma prijatan i diskretan klubski ambijent, kvalitetna video podrška i vrhunski saund sistem.

Enter The Cube kolektiv formiran je krajem 2012. godine kao spontana inicijativa nekoliko prijatelja i zaljubljenika u kvalitetnu andergraund elektronsku plesnu muziku sa željom da udruženim snagama doprinesu revitalizaciji u to vreme stagnirajuće novosadske scene i poboljšanju saradnje na regionalnoj sceni. Tokom dve godine rada ETC ekipa organizovala je dva serijala žurki pod nazivom “Enter The Cube presents…” u popularnim novosadskim klubovima Compressor i Fetish, na kojima je predstavila publici neka od najistaknutijih aktuelnih imena lokalne i regionalne scene uz podršku Enter The Cube postave DJ-a. ETC su na svojim žurkama ugostili regionalne artiste koji su u proteklom periodu ostvarili značajan internacionalni uspeh (Lea Dobričić, Petar Cvetković, Speedy…), a takođe su se potrudili da podsete publiku na iskusne i proverene umetnike za DJ spravama koji godinama inspirišu kolege i klabere širom regiona (Vladimir Aćić, Bokee, Marko Vuković…).

Pored toga, iskoristili su priliku da podrže i nove mlade talentovane snage koje dolaze iz Novog Sada i okoline. Do sada su ostvarili lepu saradnju sa drugim organizacijama iz regiona (Respect DJ’s, Happy People, Subground Resistace, Kultur Kick, 031Republic, Dirty Bookings…), kao i sa lokalnim medijima koji podržavaju i promovišu elektronsku muziku i događaje (Urban Bug Magazin, Onlyclubbing, 24 sata…).

 

Cubecast 004 by Ilija Mandic by Enter The Cube on Mixcloud

 

Enter The Cube DJ-i imali su priliku da se predstave publici u okviru novosadskog EXIT Festivala, budu deo zrenjaninske manifestacije Market Kulture, učestvuju u DJ kampu “Forest Calling” na planini Goč, kao i da nastupe u relevantnim klubovima u Srbiji i susednim zemljama. Enter The Cube ekipa iskoristila je nekoliko prethodnih meseci da oformi sopstveni studijski prostor koji polako postaje središte za razvoj kreativnosti i susret umetnika, posvećenika i promotera elektronske muzike.

ETC spremaju mnogo toga za naredni period – puno sveže kvalitetne muzike i artista koje će prezentovati kroz novi podcast serijal na Mixcloud i YouTube kanalu, striming događaje, radijsku emisiju i autorska izdanja.

Female:pressure je internacionalna mreža ženskih umetnica koje stvaraju na polju elektronske muzike – DJ-ica, muzičarki, kompozitorki, vizuelnih umetnica, kulturnih radnica i istraživačica. Mrežu je pokrenula Electric Indigo još 1998. godine i sada broji više od 1200 žena iz 61 zemlje. Funkcioniše kao online baza koju možete pretraživati prema različitim kriterijumima, a koja za cilj ima povezivanje, jačanje komunikacije, promovisanje i reprezentaciju – na jednom mestu nalaze se informacije o umetnicama uz mogućnost da ih kontaktirate. female:pressure mreža podržana je radijskom emisijom na bečkom Orange 94.0 radiju i kulturno-muzičkim događajima koje organizuju ili na njima učestvuju neke od članica. Dame koje žele da postanu deo female:pressure mreže, mogu da se jave na mail adresu: [email protected]

Miss Soulfly (Marina Karamarko) nam dolazi iz Rijeke u Hrvatskoj. Karijera joj je nezadrživo krenula uzlaznom putanjom nakon što je tokom 2006. godine pobedila na nekoliko lokalnih DJ takmičenja. U narednim godinama usledio je niz nastupa u zemljama regiona, a vremenom i širom Evrope (Švajcarska, Italija, Nemačka, UK…). Kvalitetnim produkcijskim radom privukla je pažnju svetskih zvezda na svoja izdanja (Steve Lawler, Hector Couto, Maceo Plex, Paco Osuna, Someone Else…), a od 2012. godine je član postave jedne od vodećih mlađih izdavačkih kuća i artist agencija minimal žanra – Innocent Music. Njen dugogodišnji rad krunisan je 2013. godine pobedom na Burn Studios Residency takmičenju za Hrvatsku, nakon čega je na Ibici došla do finala i pri tom privukla pažnju VIVA Warriors ekipe na čelu sa legendarnim Steve Lawler-om. Dobila je poziv da se pridruži postavi rezidenta njihovih večeri u klubu Sankeys, a imala je priliku da nastupi i u drugim vrhunskim klubovima na ostvru (Priviledge, Sands), kao i da bude gost najeminentnijih tamošnjih radijskih stanica (Ibiza Global Radio, Ibiza Sonica). Marina je danas jedna je od najuspešnijih umetnica elektronske plesne muzike sa ovih prostora.

Dok isčekuje treću uzastopnu letnju sezonu na Ibici koju će provesti kao resident kluba Sankeys (jedina je sa ovih prostora koja ima redovnu rezidenturu u nekom od najboljih anderground klubova na ostvru), sprema pregršt novih izdanja za koja se nada da će osvojiti vrhove top lista i srca publike kao prethodna koja su potpisale etikete Baile Musik, Draft, Deeperfect Records, Verbreiten i dr.

Naredno izdanje (Loosen Up EP) stiže već u februaru, a nova iznenađenja nam sprema za april kada sa radom počinje njena sopstvena etiketa za koju je pažljivo izabrala ekipu artista koji spremaju sveža i sigurno interesantna izdanja. Trenutno koristi vreme nakon praznika da se posveti studijskom radu, a pauzu prekida upravo dolaskom u Novi Sad.

Alex Monster se bavi muzikom od najmlađih dana. Detinjstvo je provela svirajući klavir pri muzičkoj školi u rodnoj Bijeljini, a tinejdžerske dane provodi kao basistkinja i bubnjarka u pank bendu. Za tehno zvuk se počinje interesovati oko 2000. godine, da bi četiri godine kasnije odlučila da se okuša i za DJ spravama. U narednom periodu je zaslužila podršku i poštovanje kolega, pre svega zahvaljujući beskompromisnom andergraund stilu baziranom na minimal techno zvuku, eklektičnoj selekciji i hrabrim DJ setovima koji pomeraju granice žanrova. Zvanično priznanje Exit 2007 Breakthrough Artist pratili su nastupi sa istaknutim regionalnim izvođačima u nekim od najkvalitetnijih klubova na ovim prostorima, kao i na vrhunskim festivalima. Uspešnim producentskim radom privukla je značajnu internacionalnu pažnju, a nakon velikog uspeha hita “25 Peaches” sa remikserima Andrea Giuliani-em i Luca Rossetti-em započinje zajednički projekat Reflux.

Usledili su nastupi u svetski poznatim klubovima (Berghain, Tresor…) i izdanja za Substudio Records, PlusEins Recordings, Frequenza Records itd. Poslednje Reflux izdanje potpisuje etiketa Little Helpers koju zajedno sa Butane-om vodi njen suprug, globalno poznati i cenjeni DJ/producent Someone Else. Sa suprugom se nedavno preselila iz Berlina u Novi Sad gde trenutno zajedno rade na vokalnom projektu Atom & Eev koji su izdanjima podržale vrhunske house etikete Get Physical i Tanzbar. Očekuje se prvi singl na vinilu – pesma “Wallow It Up” koja uskoro izlazi na Minim.All etiketi, a prateće remikse potpisuju Benjamin Fehr, Butane, Bunte Bummler i Chicks Luv Us. Pored studijskog rada, pauzu u roditeljskim dužnostima koristi da promoviše female:pressure mrežu čija je članica od 2008. godine.

U narednom periodu će nastojati da pruži priliku publici na Balkanu da uživa u kvalitetnim događajima na kojima će svoju muzičku viziju predstaviti vrhunske umetnice iz regiona i sveta. Sve počinje sa prvim zvaničnim female:pressure događajem na našim prostorima koji je zakazan za 24. januar u beogradskom klubu Svemirska Kafana, a nastavlja se već 7. februara u Novom Sadu u režiji Enter The Cube kolektiva koji sa velikim zadovoljstvom isčekuje da Alex podseti klabere zašto je cene širom kontinenta.

 

Ulaznice za dogadaj će moći da se nabave u predprodaji po ceni od 300 dinara. Detalje o lokacijama na kojima možete da preuzmete vaše karte, kao i druge dodatne informacije u vezi žurke možete saznati na Facebook stranici Event-a, kao i putem zvanične Enter The Cube Facebook stranice ili kontaktom sa nekim od ETC promotera.

Kapacitet kluba je ograničen, a cena karte na ulazu će iznositi 500 dinara. Potrudite se da nabavite vašu ulaznicu na vreme jer organizatori najavljuju da kapacitet neće biti prekoračen, kako bi svi posetioci adekvatno uživali u događaju.

Avatar photo

Autor: Igor