EXIT i UKF predstavljaju: X-Bass program na Mejn stejdžu

Pažnja pažnja! Kao da SKRILLEX, jedan od najvećih didžejeva sveta, RUDIMENTAL Live, najbolji novi bend 2013. godine, kao i Dub FX i Koven Live nisu bili dovoljni, EXIT i UKF pripremili su još iznenađenja za Mejn stejdž EXIT festivala 2014!

X-Bass, kasni noćni program nakon 1h na glavnoj bini festivala, potpuno je van kontrole jer mu se pridružuju ANDY C, DIMENSION, FRED V & GRAFI feat DYNAMITE MC, GORGON CITY, MY NU LENG, PRETTY LIGHTS, SUB FOCUS i TC!

Interesovanje za EXIT veće nego ikada!

Za EXIT 2014. do sada je prodato oko 15 000 ulaznica, što je preko 100% više nego u isto vreme prošle godine! Pored domaće publike, najveće interesovanje za EXIT zabeleženo je u Velikoj Britaniji, Holandiji, kao i zemljama regiona. Vlasnici ulaznica za EXIT su i ljubitelji festivala sa Novog Zelanda, iz Australije, Južne Koreje, Rusije, Švedske, Južnoafričke republike, ali i SAD i Kolumbije.

U čast 15. izdanja festivala EXIT je ove godine predstavio koncept EXIT AVANTURE, sedmodnevnog letnjeg provoda koji počinje na EXIT festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a nastavlja se na SEA DANCE festivalu na plaži Jaz u Crnoj Gori. Avantura je privukla ogromnu pažnju stranih posetilaca, pogotovo ljudi iz Velike Britanije i evropskih zemalja, te se procenjuje da će turisti su za vreme Exita u Srbiji i Novom Sadu ostaviti oko 15 miliona evra. Trenutna cena kompleta ulaznica za EXIT je 5.990 din, a za studente i srednjoškolce 5.490 din.

Cena kompleta za EXIT AVANTURU (EXIT+SEA DANCE) je 6.990 din, a za studente i srednjoškolce 5.990din. Takođe, samo za posetioce EXIT i SEA DANCE festivala skrojeni su posebni, promo paketi, za nezaboravnu letnju avanturu, koji obuhvataju ulaznicu za festival, smeštaj i prevoz iz 33 grada širom Srbije. Više o paketima na http://www.exittrip.org/srp/.

Andrew John Clarke aka ANDY C nastupiće 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Publika EXIT festivala imaće čast da čuje jednog od začetnika drum and bass pokreta, koji je mnogo više od didžeja i producenta. Višestruki je dobitnik velikih priznanja među kojima su i nagrada za najboljeg didžeja svih vremena i nagrada za životno delo pri “National D&B Awards”.

Robert Etheridge ili DIMENSION, koji nastupa prvog dana festivala, iz godine u godinu postaje sve uvaženiji član d’n’b scene. Publiku i svoje kolege oduševio je debi albumom ‘Digital World’, nakon kojeg su njegova naredna izdanja postajala neizostavni deo vrhova d’n’b top lista, čime je dobio podršku svojih uzora, među kojima su Andy C, Chase and Status, Friction i drugi.

FRED V & GRAFIX su mlade nade britanske drum’n’bass scene, potpisani za čuvenu etiketu Hospital Records. Njima će se u petak, 11. jula, pridružiti čovek bez kojeg After 2 program EXIT festivala ne bi bio isti, DYNAMITE MC, jedno od najvećih imena svetske MC scene i veliki prijatelj EXIT festivala od samog njegovog početka.

GORGON CITY, koji u okviru X-Bass programa nastupaju u subotu, 12. jula, čine londonski producenti Matt i Kye, novi duo na plodnoj britanskoj elektronskoj sceni. Njihov album prvenac, koji će izaći pod zajedničkom etiketom Virgin i EMI, najavljen je za 2014. godinu, a predstavljen je novim singlom ‘Ready For You Love’, koji je dostigao 4. mesto na Britanskoj listi singlova..

U petak, 11. jula nas očekuje nastup MY NU LENG. Kao neizostavni deo Black Butter ekipe, njihov bass zvuk ima čitav spektar uticaja, od garagea, preko junglea, zahvaljujući prepoznatljivim povišenim vokalima kombinovanim sa brujanjem basova. Uvek višedimenzionalni, uvek precizni, uvek energični, Tommy i Jammo su su pronašli svoje mesto u srcima obožavalaca… i ne nameravaju da se mrdnu odatle.

PRETTY LIGHTS je alijas Derreck Vincent Smitha, jednog od pionira novog talasa elektronske muzike koja se bazira na hip hop bitovima i soul i funk semplovima. Smith je u julu 2013. godine objavio dupli album ‘A Color Map of the Sun’ koji je dostigao drugo mesto na Billboard Dance/Electronic listi, a ove godine nominovan je i za Grammy nagradu u kategoriji ‘Best Dance/Electronica Album’. Na Mejn dolazi u nedelju, 13. jula u svom neverovatnom lajv izdanju.

U nedelju uveče na glavnu binu EXIT festivala vraća se Nick Douwma aka SUB FOCUS, posle novog albuma “Torus” izdatog prošle godine. Na Petrovaradinsku tvrđavu stiže sa već planetarno poznatim hitovima poput “Rock it”, “Splash”, “Last jungle”, kao i pesmama sa novog albuma i energijom koju će na samo njemu svojstven način podeliti sa publikom.

Konačno, poslednji dan festivala nastupiće TC, koji je doživeo vrtoglav uspon nakon izdanja svog debi albuma ‘Evolution’ 2007. i od tada ne posustaje. U novembru 2013. TC je izbacio ‘Get Down Low’ EP za Skrillexovu izdavačku kuću OWSLA, koji ne samo da se našao na UK Dance, UK Indie, UK Singles listama, nego je i dostigao prvo mesto na UK Indie Breakers listi.

EXIT FESTIVAL JEDNOSTAVNO OVE GODINE NE PRESTAJE DA NAS ODUŠEVLJAVA!!!

Avatar photo

Autor: Igor