EXIT ima poruku za region: Ponovo ujedinjeni vraćamo život životu!

 EXIT ima poruku za region:  Ponovo ujedinjeni vraćamo život životu!

Pre tačno 20 godina, prvo međunarodno izdanje EXIT festivala po prvi put je, nakon burnih devedesetih, na jednom mestu okupilo veliki broj mladih iz svih krajeva regiona –  Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Obnovila su se tada mnoga prijateljstva, ali uspostavljen je i veliki broj novih, koja su, u narednim godinama, svakog jula ritualno produbljivana na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. EXIT je tako postao izlaz za sve one koji su želeli da grade neke nove odnose u regionu.

Ovog leta, nakon više od 15 meseci pandemijskih restrikcija, zabrane okupljanja, nemogućnosti putovanja, otuđenosti jedni od drugih, opet tražimo izlaz, ali ovaj put na globalnom nivou. Tražimo da ponovo budemo zajedno, jer ljudski kontakt je iskonska ljudska potreba, bez koje se život ne može zamisliti. Zahvaljujući uspešnom programu masovne vakcinacije u Srbiji i drastičnom poboljšanju epidemiološke situacije, EXIT će se pridružiti velikim događajima koji se ponovo dešavaju ovog leta širom sveta. Tim povodom EXIT je lansirao video namenjen ljudima iz našeg regiona, koji poziva sve da ponovo ujedinjeni vratimo život životu, i pokažemo svetu snagu svega onoga što nas povezuje – snagu slobode, radosti, ljubavi i jedinstva.

Sigurno je da će na ovogodišnjem Exitu, kao i na onom prvom međunarodnom pre dvadeset godina, doći do katarze energije nagomilane u prethodnih više od godinu dana, koja će otvoriti neke nove dimenzije festivalskog iskustva. Zbog toga će ovogodišnje izdanje zasigurno ostati upisano kao jedinstveno i jedno od najposebnijih u celoj festivalskoj istoriji“, izjavio je ovim povodom Sanjin Đukić, član Upravnog odbora EXIT festivala.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta, Eric Prydz b2b Four Tet, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ TopicRobin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van DykArtbat i Sheck Wes, a već sutra stižu nova imena.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo ceni od 6.990 dinara, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival.  Ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica, po poklon ceni od 1.990 dinara, uz 50 odsto popusta, biće pušten u prodaju u utorak 8. juna, tačno u podne.  Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Avatar photo

Autor: Igor