EXIT pozvao čak 33 izvođača sa ovogodišnjeg konkursa da nastupe na tvrđavi!

 

Na najširem regionalnom konkursu za mlade muzičare, Play@EXIT, u organizaciji EXIT festivala i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, i ove godine izabrani su izvođači koji će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu od 5. do 9. jula. Najveći deo njih će se na Noizz Future Shock bini pridružiti publici već dobro poznatim imenima domaće i regionalne scene, koji na ovu binu donose najbolji presek novih muzičkih tendencija sa Balkana. Pobednici ovogodišnjeg konkursa Play@Exit predstaviće svoje umeće i na ostalim muzičkim zonama širom Petrovaradinske tvrđave kao što su mts Dance Arena, Addiko Fusion, No Sleep Novi Sad i Urban Bug bina.

Pored pobednika Play@EXIT konkursa, na Noizz Future Shock bini nastupiće dobro poznata imena regionalne scene, niškiNovembar, nekadašnji „Studeni Studeni“, koji donose impresivan opus od trideset godina na sceni i pet studijskih albuma, zatim Remedy, novi bend Nemanje Kojića Coyota, sa svojom muzikom koju opisuju kao čistokrvni moderan rock’n‘roll, stoner/post hardcore rock sa primesama gospela, soula, hip-hopa i regea. Njima će se pridružiti i novosadska live atrakcija Piknik, kao i sarajevski hip-hop tandem Helem Nejse.  Publika će imati prilike da čuje i sastav Maika, novi bend Ide Prester, etno pank sa harmonikom i saksofonom , Čao Portorož, punk/indie rock bend iz Ljubljane, te Sputñik, indie-electro pop sastav iz Novog Sada. Napokon u dom autorske muzike dolazi britanski The Fedz sa svojim autentični soul vajbom iz šezdesetih, potom čuvena kaver petorka Gift koja će predstaviti svoj autorski debi album, kao i  njihove sugrađanke, punk rock trio 3 Kapljice. Nastup će imati i Exitov mladi heroj, trinaestogodišnji Johnny Ranković sa svojim bendom The Churlians.

Na Noizz Future Shock dolaze i pobednici Play@Exit konkursa, koji prezentuju budućnost autorske muzike: instrumentalni stoner/post rock bend iz Italije Stranger In My Town, beogradski sastav Sink, rock’n’roll bend iz Niša Prljave sestre, zatim dva novosadska benda, Penetratori i Norveška Šuma, energičan elektro scenski pop spektakl prirediće nam Ljubičice iz Pančeva, a Beograđani Bvana iz Lagune i neznani ludaci izvodiće hip-hop devedesetih sa live instrumentima. Sa konkursa dolaze i instrumentalni psyschodelic rock bend iz Kruševca Plavo, zatim blues rock sastav iz Novog Sada Rosetta Stoned, alternativni rock doneće nam Regulator iz Vrnjačke Banje, tu je i Jazzy Bit, instrumentalni jazz trio iz Temišvara, Empathy Soul Project iz Zrenjanina i Uzemljenje iz Beograda. Pored njih svoje umeće pokazaće i Irvas, četvoročlani alter rock sastav iz Zemuna, zagrebački sastav Slow Motion Suicide, autorski psihodelični funk-rock bend iz Sarajeva Činčila, zatim Grashoper iz Beograda, stoner rokeri iz Novog Sada Northern Revival, garažni rock’n’roll trio iz Niša Plastic Sunday, rock bend iz Londona Subtitle, zrenjaninska rock’n’roll četvorka 3 mačke 100 godina, te Floridus, alternativni pop rok bend iz Mostara.

Pored sastava koji će nastupiti na Noizz Future Shock bini, sa konkursa Play@EXIT na Explosive bini svoje umeće pokazaće melodični hardcore punk bend iz Novog Sada Become As One, punk sastav iz Negotina Hurleur, na Fusion dolaze zatim sastaviGospođo bate, bend iz Novog Pazara i Vizija, makedonski alternativni indie rock sastav.

Marta Gabrovšek, čuvena slovenačka tehno heroina, ove godine stiže na mts Dance Arenu, na No Sleep Festival u sredu, 5. jula, na kojem će još nastupiti i Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah i drugi, a ulaz na slobodan uz svaku EXIT ulaznicu, bilo da je ona petodnevna, četvorodnevna ili bilo koja jednodnevna. Odabrani za ovogodišnju No Sleep Novi Sad binu još su i Nemanja Krstić, mladi producent iz Beograda i njegov novosadski parnjak Techa, a ovoj “besanoj” selekciji pridružiće se i iskusni osiječki DJ Marko Felinger. Na put prema Areni, na Urban Bug binu stižu još i M.U.T.O.R, te Vladimir Trifunović, ispred beogradske organizacije Beat koju vodi glumac Viktor Savić, te Peter Portman, mladi house DJ u izuzetnom usponu.

I ove godine na Play@EXIT konkurs prijavilo se preko 450 autora iz celog sveta, a izabrano je 33 najbolja izvođača. Noizz Future Shock bina ima tradiciju promovisanja novih autora i afirmaciju nove srpske i regionalne cene, a kroz nju su do sada prošle stotine bendova, od kojih su mnogi danas izrasli u zvezde velikih bina, ne samo na EXIT festivalu, već i širom zemlje i regiona.

 

Avatar photo

Autor: Igor