Festival sa Ibize koji naplaćuje 5000€ za DJ slot: “To je investicija u vašu DJ karijeru”!

 Festival sa Ibize koji naplaćuje 5000€ za DJ slot: “To je investicija u vašu DJ karijeru”!

Nakon što je polednjih nekoliko dana festival sa Ibize bio u fokusu kompletne elektronske scene zbog sporne email korespondencije i naplaćivanja mesta na lineupu, stiglo je objašnjenje od samih organizatora.

Internet je brujao o Ibiza Global Festivalu koji traži 5000€ od mladog DJ-a da plati svoje mesto na festivalu, kako bi zauzvrat dobio DJ slot i promociju kroz društvene mreže samog festivala i organizatora.

Nakon brojnih medijskih pitanja i pritisaka ljubitelja elektronske muzike na društvenim mrežama, Ibiza Global Festival je u saopštenju na Instagramu objasnio svoju stranu priče i obrazložio da je ta sporna cifra od 5000€ zapravo promotivna kampanja, u čiju cenu je uključen i DJ slot na festivalu.

Želimo da razjasnimo nesporazum koji je nastao u vezi sa organizacijom našeg važnog događaja. Pre svega želimo da istaknemo, kako je Ibiza Global Radio uvek bio mesto za DJ-eve da stvaraju svoju karijeru. Čak i za one koji su potpuno nepoznati, preko nas su došli do internacionalnog uspeha. Uvek smo bili na strani umetnika, bili oni poznati ili ne. Zbog tog razloga smo i pokrenuli festival na Ibizi, gde svi stanovnici i gosti ostrva mogu doći na njega potputno besplatno.” započinje Ibiza Global Festival u svom saopštenju i nastavlja “Što se tiče samog festivala, u ponudi imamo opsežnu tromesečnu kampanju, osmišljenu da promoviše manje poznate DJ-eve.”

Pored toga, Ibiza Global Festival je objasnio da ova opsežna kampanja uključuje nekoliko stavki kao što su promocija na svim njihovim kanalima, snimanje i produkcija ekskluzivnih spotova i setova, prostor u medijima, nastupi na festivalu i mesto na bilbordima širom “belog ostrva“.

Ova kampanja je investicija u DJ karijeru. Slično kao što brojni umetnici to već rade kroz plaćene reklame, kolumne ili segmente u časopisima, na radiju ili društvenim mrežama. Ovo je česta strategija koja je osmišljenja za podizanje profila DJ-a” zaključuju organizatori festivala.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor