GEM FEST – 32 Dana – 9 Stejdževa – 500 Artista – 3.000 Performansa

 

GEM FEST održava se po drugi put duž prelepe plaže grada Anaklia u Gruziji. Organizatori su ove godine hrabro odlučili da ponude klupskoj publici program u trajanju od punih mesec dana. Na 9 stejdżeva predstaviče se čak 500 artista raznih pravaca elektronske muzike, dakle sve posetioce očekuje više nego fenomenalan line up.

 

Evo ukratko zbog čega definitivno GEM FEST treba da uvrstite u mapu svojih najomiljenijih festivala.

 

Vodeći se frazom “It’s a spiritual thing, a body thing, a soul thing.” GEM Fest  je festival slobodnog duha koji se od sebi sličnih festivala jedino może porediti sa nekadašnjim Kazantip-om. Tom osećaju opuštenosti najviše doprinosi predivna lokacija plaže Crnog mora u fuziji sa žurkama bez kraja i sklapanju novih možda i celoživotnih prijateljstava klabera iz Evrope, Turske, Rusije, Ukrajne, Irana i Azije. Ogroman otvoren prostor zabave i umetničke ekspresije na jednom mestu oslobodiće vas svih stega.

 

Tema o nečemu novom i drugačijem u današnjem vremenu stano je aktuelna, GEM Fest upravo nudi to, jedno specificno iskustvo. Prema svojim mogćnostima i potrebama ovaj festival możete dożiveti tokom vikenda, desetodnevnim odmorom ili pak celih mesec dana i da za to vreme budete smešteni potpuno po svom ukusu bilo da je hotel, B&B guest house smeštaj ili u šatoru u fenomenalnom kampu sa kapacitetom za 10.000 ljudi.

 

Sama lokacija takodje spada pod pojmom posebnosti, koliko god dana da ste odlučili da izdvojite za ovaj festival, definitivno ne postoji bolje mesto nego da ste sve vreme na plaži uz zvuke fenomenalnih bitova najaktuelnijih izvodjača elektonske muzike.

 

 

Jedna u top tri najbitnje stvari GEM Festa je line up sa  500 artista rasporedjenih na 9 stejdzževa, neka od imena su: Audiofly, Boris Brejcha, Dennis Ferrer, Dubfire, Francesca Lombardo,  GusGus live, Herodot, James Zabiela, Kollektiv Turmstrasse, Mano Le Tough, Martin Buttrich, Martin Garrix, Matthias Tanzmann, Paul Kalkbrenner, Solomun, Steve Aoki, Tini, Valentino Kanzyani, Wolf + Lamb…

Ceo line up možete pogledati na sledećem linku https://gemfestival.com/line-up/full

Uz pregršt internacionalnih imena, ove godine line up-u pridodata su poznata imena naše scene Gramophonedzie, Marko Milosavljević, Kristijan Molnar i Alternativa.

 

GEM Fest spada u festivale koji su u skladu sa našim džepom i ovo je veoma bitna stavka jer je trošak medju prvim stavkama planiranja bilo kog putovanja. Cena smeštaja po danu je oko 20e, pivo 2e, kokteli 4e, vodka 2e, za hranu treba izdvojiti izmedju 12 I 20e po danu za doručak I dva jednostavna topla jela I flašicu vode. Okvirno gledano sa svim troškovima za 7 danan festival potrebno je izdvojiti oko 400e.

 

Tu je i pitanje kako stići do Anaklie u Gruziji i GEM Fest-a?  Na prvu pomisao deluje daleko ili komplikovano, ali nije jer low cost avio kompanija WizzAir (www.Wizzair.com) leti iz Budimpešte do grada Kutaisi gde vas čeka shuttle bus koji vas vozi pravo do destinacije festivala.

 

Isplanirajte svoje leto i vidimo se na GEM FESTu

 

www.gem-fest.com / www.facebook.com/GemFestival/

Avatar photo

Autor: Igor