Više od 20 party brodova u morskoj avanturi Dimensions festivala

 

Dimensions festival u svom šestom izdanju, vraća se u avgustu na iskonsku tvrđavu Punta Christo, sa preko 100 muizicara, sedam pozornica, divnim okruženjem i publici omiljenim zabavama na brodovima.

Više od 20 brodova krenuće na morsku avanturu iz festivalske luke podno tvrđave, a na njih će se ukrcati predstavnici najpoznatijih izdavačkih kuća kao što su Stamp the Wax, Rush Hour, Resident Advisor, Feelings, Metalheadz, Ampere i Rhythm Section te ikone globalne scene underground elektronske muzike. Od četvrtka u podne do pa sve do nedelje uveče brodovi će ploviti oko Brijuna, a ulaznice koje se svake godine prodaju u rekordnom roku moći će se kupiti od četvrtka, 22.6. u 21 sat, na a sledećem linku bit.ly/Dimensions17_brodovi. Detaljan line-up brodova pronađite ovde.

Dimensions flota isplovljava u četvrtak sa jakim line-upom koji će “ploviti” sa Rush Hourom, izdavačkom kućom koja slavi 20 rođendan, a kroz retke afro, house i disko vinile će kopati Antal, DJ Okapi i Esa. Dimensions SoundSystem brod ugostiće specijalne goste; Mala i Kode 9, donose najbolji UK dub i bass na Jadransku obalu. Andrew Hill, Sassy J i omiljeni Joy Orbison nastupaju u trosatnom setu. Zadnji brod koji isplovljava u sami zalazak sunca donosi atmosferu Berlina sa Helenom Hauf i Marcelom Dettmannom.

Muzika za dobru raspoloženje u petak priprema Bodytonic ekipa koju predvodi Horse Meat Disco. Audiofili će se zasigurno ukrcati na Brillian Corner brod, koji još u tajnosti čuva ime svog kapetana. Resident Advisor popodnevni brod donosi sesiju sa legendarnim Craig Richardsom i sjajnom Willow, dok se na Hessle Audio brod penje Josey Rebelle. Sa večernjeg Stamp The Wax broda čuće se afrobeat, funk i soul, ali i house i techno. Ovaj vešti miks žanrova donose Aaron L, Harri Pepper, Alma Negra te Scott Grooves.

Subota donosi Dure Vie brod kojeg će zagrevati Dusty Fingers i Folamour pre nastupa glavnog gosta Dan Shakea, čije je ime garancija dobrog partyja. London i Leeds se ujedinjuju na brodu Cosmic Slopa i Rythm Sectiona sa njihovom rezidentima; Bradley Zero, Cosmic Tom i Mike Greenwel. Ljubitelji drum ‘n’ bassa moraju se ukrcati na EXIT records brod, sa šefovima te izdavačke kuće. dBridge, Alix Perez, Skeptical i SP:MC garancija su plesnog popodneva na pučini. U večernjim satima Ampere brodom upravljaju techno kapetani Mike Dehnert i Interstellar Funk, dok electro i italo zvukove donose Radioactive Man i Alexander Robotnick na YAM vs Rye Wax brodu.

I na zadnji dan festivala, u nedelju, Dimensions flota plovi bez prestanka i to sa odličnim nizom imena. Odmah u podne na Fuse i We Bring You brodu izredaće velika house i techno imena; Tama Sumo & Lakuti, Pierre i Borealis. Sadar Bahar i Lee Collins donose svoju eklektičnu selekciju na Soul In The Hole brod. Nadalje najnovija londonska muzicka senzacija The Move predstaviće MNDSGN sa njegovim r&b i boogie funkom, soulful house Kerema Akdagara, a Henry Woo i Thris Tian predstavit će svoju saradnju Rice & Peas Soundsystem. Poslednji brodovi 6. Dimensions festivala biće posebna poslastica. Metalheadz, legendarna drum’n’bass izdavačka kuća šalje svoje mornare Randalla, Doc Scotta, Kid Dramu, Ant TC1 i MC GQ. Epski završetak sa klasičnim Detroit i Chicago zvukovima prirediće legendarni Billy Nasty sa posebnim electro setom i Parris Mitchell na Feelings brodu.

Osetite pravu festivalsku atmosferu i osigurajte mesto u kampu Dimensions festivala

Kamp je najpovoljnija opcija smeštaja na Dimensions i Outlook festivalu i odličan način da osetite festivalsku atmosferu. U kampu možete naći puno mesta u hladovini za udobno kampiranje; tuševe, sanitarne čvoreve i stanice za punjenje elektronskih naprava, kao i trgovine, barove, restorane, pizzerije i sve vrste štandova. U kampu tako možete zadovoljiti sve potrebe bez napuštanja festivalske lokacije.
U prodaji su povoljnije kamp ulaznice za posetioce iz Hrvatske i regije, a mogu se naći na ovom linku i u Entrio sistemima.
Više pročitajte ovde.

 

Dimensions festival pokrenuo vlastiti Dimensions Recordings label

Dimensions festival s ponosom je najavio lansiranje vlastitog labela za sve audiofile koji nosi jednostavno ime Dimensions Recordings, a već prvo izdanje pod imenom Dimensions Recordings: An Introduction, očekujemo 14. jula. Prvenac ove nove izdavačke kuće biće kompilacija koja sadrži tri zasebna 12-inčna EP-ja, sa 12 eklektičnih pesama koje savršeno opisuju duh Dimensions festivala, sa žanrovoma od soula i housea do electra i techna. Izdanje okuplja nove i stare Dimensions prijatelje; Byron The Aquarius, Mim Suleiman, Mike Dehnert, Marcos Cabral, Obsolete Music Technology i mnoge druge.
Više pročitajte ovde.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor