IDA ENGBERG POKRENULA DOBROTVORNU AKCIJU ZA POMOĆ SIRIJSKIM IZBEGLICAMA

 

Ida Engberg i klub iz Antwerpena, IKON udružili su snage za pokretanje ‘Techno For Humanity’, dobrotvornog događaja za pomoć sirijskim izbeglicama. 

Švedska DJ-ica je na Facebooku pozvala sve techno izvođače da pomognu onima čije je živote bliskoistočna kriza pretvorila u haos. 

“Moramo se zapitati što možemo učiniti kako bi pomogli. Veliki techno dobrotvorni događaj možda? Poznajem puno izvođača (uključujući i sebe, naravno) koji će biti više nego srecni da nastupe besplatno za ovu svrhu.” , napisala je Engberg

Posle nekoliko sati Engberg je potvrdila da su planovi već u izradi. Rezultat tih planova je ‘Techno For Humanity’ koji će se održati u IKON-u u Antwerpenu 17. septembra. Event će se odvijati u tri muzicke sobe i prenosice se uživo na Be-at.tv-u. 

Idi će se pridružiti Adam Beyer, Davide Squillace, Matthias Tanzmann, Guti, Marc Houle, Heidi, Christian Smith, Yousef, Marco Faraone, RENEE, Tofke, Ugur Yurt, Raw District i Kapibaraf. 

Svi oni koji nisu u mogućnosti da dođu na event pozvani su da doniraju sredstva tako što će kupiti online ulaznice. Svi posetioci će dobiti jedinstveni 3D suvenir.

Novac zarađen od eventa podeliće se na četiri jednaka dela. Svoj će deo dobiti Médecins Sans Frontières (MSF) International, koji se brinu za zdravlje i čistu pitku vodu, Migrant Offshore Aid Station, bave se prevencijom pogibije migranata na moru, International Rescue Committee, popravljaju životne uslove postavljanjem kampova i UN Refugee Agency (UNHCR), osiguravaju vodu, mreže protiv komaraca, šatore i zdravstvenu negu.

 

 

Izvor: Mixmag Adria

Avatar photo

Autor: Igor