Jos samo 3 dana do prvog klupskog nastupa Villalobosa u nasoj regiji – Ricardo Villalobos 18.11. u zagrebačkom Bestu

 

Još manje od nedelju dana preostalo je do prvog klupskog nastupa u našoj regiji,  jednog od najbitnijih artista na svetskoj elektronskoj sceni. Potražnja za kartama je velika te je prvi kontigent rasprodat već u prvih nedelju dana.

Kupovina karata je moguća putem Entrio online trgovine https://www.entrio.hr/event/sonus-presents-welovesound-ricardo-villalobos-ian-f-sergej-snooze-3634 i prodajnih mesta. Trenutno je u ponudi paket ulaznica za 6 osoba po ceni od 100 eur i pojedinačne ulaznice za 20 eur. Na ulazu ulaznica će iznositi 26 eur.

Ricardo Villalobos stvoritelj je nekih od najambicioznijih i otvoreno bizarnih elektronskih konstrukcija u poslednjih 20 godina. Njegov najnoviji rad se može čuti samo na partijima vikendom, a njegova fizička izdanja su česta – nesvakodnevnih dužina i oblika.

Rođen u Čileu, odrastao u Berlinu, Villalobos ima vrlo interesantnu muzicku priču: kultivirao je poseban zvuk prilično izravne tech-house muzike ublažujući je sinkopiranim i latino ritmovima plaže. Tu je i veliki uticaj ranih godina bendova kao što su Tangerine Dream, Kraftwerk i Depeche Mode, kao i prvih techno izdanja iz Detroita.

“Kada muzika povezuje ljude, bez obzira kakva je muzika, ona ima snažan isceljujući uticaj na društvo”, govori Ricardo.
 
Njegov prvi album objavljen je na nemačkom Playhouse labelu 1994. godine, a već desetak godina label Perlon, gde sarađuje sa rumunskim prijateljima, definisu njegovi prostrani i lutajući ritmički obrasci koji čine nedvosmisleno poznati zvuk u svetu moderne house muzike. Godine 1988. prvi je put svirao u klubu, naoružan svojom znatnom, širokom kolekcijom vinila. Nakon svog prvog putovanja na Ibizu 1995., Ricardo usvaja ostrvo kao treći dom. Velik broj fanova obilazi svet i prati njegove nastupe, zbog specijalnog zvuka koji ih odvodi na čarobna putovanja.

Villalobosov najdraži kanal komunikacije je muzika: “To je jezik, kao da razgovara s vama i približava vam se, na što uslijedi emocionalna reakcija”.

Po prvi put u Zagreb, 18. novembra2016. Sonus Festival dovodi čoveka koji je muzicke kategorija za sebe i česti segment biografije najpoznatijih svetskih DJ-a. Ne propustite!

Drugi We Love Sound event u Zagrebu biće ujedno i proslava 15 godina postojanja Klubske scene, jednog od najpoznatijih hrvatskih portala koji prate elektronsku muziku u regiji i svetu.

Uz Ricarda, 18.11., nastupiće i Ian F. iz Slovenije, jedan od vlasnika Colours Music etikete i party brenda, te domaća podrška, Sergej Snooze, osnivač zagrebačkog kluba Sirup. 

Pratite novosti vezane za We Love Sound Zagreb na socijalnim mrežama

FB event: https://www.facebook.com/events/1787559294851679/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/  

Avatar photo

Autor: Igor