LEGENDARNI NEMAČKI FESTIVAL MELT GASI SE POSLE 27 GODINA!

 LEGENDARNI NEMAČKI FESTIVAL MELT GASI SE POSLE 27 GODINA!

MELT Festival 2024 će biti poslednji ikada, a kao razlog navedene su “nepremostive promene u festivalskom pejsažu”.

Legendarni nemački festival MELT najavio je da će ovogodišnje izdanje biti njegovo poslednje, posle dugih 27 godina. Direktor festivala MELT Florijan Czok je kao razlog gašenja naveo „nepremostive promene u festivalskom pejzažu”.

Uprkos našem angažmanu i naporima u proteklih nekoliko godina, shvatamo da originalni MELT više ne odgovara nemačkom festivalskom tržištu i da ne može da izdrži razvoj poslednjih godina bez radikalne promene u konceptu festivala“, objasnio je Florijan Czok za Resident Advisor . “To je teška odluka, ali verujemo da je vreme da se istraže novi putevi i stvori prostor za sveže ideje“, dodao je on.

Festival, koji se održava u muzeju na otvorenom Ferropolis, smeštenom između Berlina i Leipziga, vest je objavio na Instagramu.

Ako bi nam neko 1997., prve godine, rekao da će MELT Festival i dalje postojati 2024., verovatno bismo tu osobu nazvali ludom”, navodi se u objavi.

Naš cilj je uvek bio stvoriti posebna i jedinstvena iskustva, ponuditi prostor gde možete biti slobodni i prepustiti se muzici i noći. Zahvaljujući vama, ova vizija postala je stvarnost”, rekli su.

MELT obećava neka “završna iznenađenja” za svoje poslednje izdanje, koja još nisu najavljena. Ovogodišnje izdanje festivala, koje se održava od 13. do 15. jula, uključuje više od 150 izvođača, među kojima su Ahadadream, Helena Hauff, Honey Dijon, VTSS, Sugababes, James Blake, Skepta, Romy, Yussef Dayes, DjRUM, Overmono, ISAbella, Chase & Status, Isabella Lovestory i Bambii.

IZVOR: Klubikon.hr

Avatar photo

Autor: Igor