Predstavljamo listu 10 najvrednijih techno DJ-eva u 2024.!

 Predstavljamo listu 10 najvrednijih techno DJ-eva u 2024.!

Elektronski časopis Techno erlajns istražio je vrednost techno DJ-eva 2024. godine i došao do liste od deset „teškaša“ u pogledu zarade i vrednosti.

Prema godišnjoj analizi IMS-a, elektronska muzika vredi skoro 12 milijardi dolara. Uz ovu činjenicu lako je zaključiti da su buking svetskih poznatih DJ-eva postao “skup sport“, a evo ko sve prednjači po vrednosti i zaradi u ovoj godini.

1.Carl Cox

Carl Cox je apsolutna ikona elektronske muzike koja se čvrsto etablirao kao jedan od pionira scene i kulture koju pratimo. Tokom više od tri decenije na sceni, dao je veliki potres elektronskoj muzici, a procene unutar industrije su da legendarni britanski DJ vredi 16 miliona dolara.

2.Sven Väth

Kao i njegov kolega Carl Cox, Sven Väth je legenda u punom smislu elektronske muzike, kao i monumentalni DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće koja decenijama utiče na scenu. Zahvaljujući dugogodišnjem radu na sceni, njegova vrednost se procenjuje na 14 miliona dolara.

3.Amelie Lens

Jedna od vodećih DJ-ica, Amelie Lens na sceni je aktivna od ranih 2010-ih, a u svega nekoliko godina se probila u sami vrh scene. Vlasnica je LENSKE brenda, i traženo je ime u celom svetu što njenu procenu vrednosti stavlja na 10 miliona dolara.

4.Deborah de Luca

Deborah de Luca je italijanska zvezda s dugogodišnjim stažom na sceni za koju se već neko vreme priča da je u samom vrhu po zaradama , a njena procenjena vrednost je oko 4 miliona dolara.

5.Adam Beyer

Tvorac jedne od najuticajnijih etiketa na sceni Drumcodea, Adam Beyer iza sebe ima dugogodišnji staž i veliku praćenost i slušanost što rezultuje procenom njegovom vrednosti na oko 3 miliona dolara.

6.Nina Kraviz

Već dugi niz godina, njeno ime se nalazi među vodećim DJ-icama. Nina Kravitz je i vlasnica uspešnog brenda Trip, a svojom odličnom marketabilnošću se procenjuje da vredi oko 2.5 miliona dolara.

7.Peggy Gou

Ime za koje su gotovo svi čuli u proteklih par godina je Peggy Gou. Korejska hit-mejkerka je približila techno i house mainstream svetu, a iza sebe ima prošlogodišnji hit leta. Zbog svoje brzorastuće karijere, njena vrednost u 2024. je procenjena na oko 2 miliona dolara.

8.Charlotte de Witte

Charlotte de Witte je u poslednje dve godine pomerila granicu između “undergrounda” i “mainstreama”, i među prvima donela techno zvuk na glavne pozornice Ultre u Miamiju i Tomorrowlanda. Osim što je veliki ambasador techna, vlasnica je i KNTXT brenda, a njena procenjena vrednost je na milion dolara.

9.Enrico Sangiuliano

Životni partner Charlotte de Witte i tvorac Nine To Zero brenda se takođe isprofilisao u sami vrh elektronske scene. Osim što je konstantno aktivan na turnejama i komponuje trake koje su neizostavni deo setova njegovih kolega, njegova vrednost je procenjena takođe na milion dolara.

10.Joris Voorn

Za razliku od brojnih drugih DJ-eva sa scene za koje industrija samo radi procenu, podaci o zaradi Jorisa Voorna su bili javno dostupni a u pregledu od 2021. do 2024. moglo se zaključiti da vredi nešto više od 750 hiljada dolara.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor