Loco Dice 21. marta ipak u Depou!

Zbog velikog interesovanja za nastup jedne od najtraženijih DJ zvezda današnjice Loco Dice-a, velika „Desolat“ žurka, umesto u Starom hangaru (Airport City) održaće se 21. marta u Depou (Travnička 3) u beogradskoj četvrti Savamala. Sve kupljene ulaznice važiće i na ulazu u Depo, a u prodaji je ostao još veoma ograničen broj ulaznica po prvoj ceni od 990 dinara, dok će njihova cena na ulazu u Depo biti viša. Ulaznice se prodaju na blagajni Bilet centra, Doma omladine, Kombank arene, šoping centra Ušće i svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa širom Srbije. 

Loco Dice je godinama  u samom vrhu na listi najboljih svetskih disk džokeja, a od prošle godine pokreće izrazito uspešni serijal „Used+Abused“ četvrtkom u klubu „Ushuaïa“ na Ibici. „Kada pogledate program ugledaćete tehno imena kao što su Richie Hawtin i Marcel Dettman, dok vam pogled ne pređe na veoma soulful ljude poput Jus-Eda i Matthew Stylesa. Odrastao sam uz razne stilove, srećan sam zbog programa gde su zajedno na primer i Dubfire i Dixon“.

Pored svih priznanja, popularni producent i DJ iz Dizeldorfa prošlu godinu pamtiće i po odličnom prijemu miks izdanja „Loco Dice In The House“ objavljenom za legendarnu izdavačku kuću „Defected“. Izdanje sadrži radove tehno producenata kao što su Mad Mike, DJ Rolando, Marcel Dettman i haus imena kao što su Theo Parrish, Kerri Chandler, Robert Dietz, ali i manje očekivani Diplo, Skudge ili Harvard Bass. Nastavak saradnje sa Richie Hawtinom planira ponovo nakon uspešne CNTRL turneje po SAD, gde su imali misiju da tamošnjoj publici pokažu da nije sve tzv. EDM: „Mislim da smo postigli važnu stvar, jer su mediji sve elektronsko nazivali EDM. Ne pripadam tome, nisam EDM, čak ne znam ni šta je je… EDM! Putovali smo puno i prenosili jedan drugi pristup muzici“.

Loco Dice početak karijere vezuje uz hip-hop, a i dalje ga smatra sastavnim delom svog rada: „Hip hop je uvek tu, bilo kao stav ili zvuk u mom radu. Dolazim iz hip hopa i to je ono što jesam. Ne možete da izvadite hip-hop iz mene“. U setovima jednako voli da kombinuje haus i tehno, ali tvrdi da nije „tech-house“ DJ. Početkom ove godine svu stilsku širinu demonstrirao je u čuvenom klubu „Space“ (Majami) u setu od neverovatnih 18 sati bez pauze! „U setu ne volim duge brejkove, imam potrebu da konstantno držim više stvari u miksu. Zato često koristim dva spoljna efektora, uglavnom istovremeno, analognu ’delay’ pedalu i ’looper’. Takođe, na podu ispod pulta držim gitarsku pedalu koja kontroliše glasnoću i daje mi brzu mogućnost naglašavanja deonica u setu. I dalje koristim isljučivo gramofone, ali uz digitalne ploče i naravno sva Desolat izdanja na vinilu“.

Sve zapaženija Anthea, rezidentkinja „Used+Abused“ i „Desolat“ žurki dolazi 21. marta sa Loco Dajsom u Beograd radi premijernog nastupa pred ovdašnjom publikom! Podršku na prvoj velikoj prolećnoj žurci „Freedom Music“, koji nam u ovogodišnjoj sezoni donosi još atraktivnih imena, pružiće i menadžer Dajsove „Desolat“ etikete Vladimir Ivković i beogradski DJ Vlada Janjić.

Avatar photo

Autor: Igor