Na kultnu Exitovu No Sleep binu stižu moćni techno klub Bassiani i legendarni DVS1!

 

Dugačak niz sastavljen od vodećih svetskih klubova koji su se u proteklih pet godina predstavili na međunarodno hvaljenoj No Sleep Novi Sad bini EXIT festivala, upotpuniće i pravi globalni fenomen iz glavnog grada Gruzije, već nadaleko poznati klub Bassiani!

U poslednjih pet godina, ovaj klub postao je poznat širom sveta zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu programa, ali i svom aktivizmu zahvaljujući kojem su prošle godine uspeli da okupe preko desetine hiljada ljudi ispred gruzijskog parlamenta u miroljubivom protestu protiv zloupotrebe sile od strane lokalne policije, a koji se spontano pretvorio u najveću žurku koju je Tbilisi ikad video. Ovaj impresivni prizor obišao je planetu u svim udarnim vestima, a klub kojeg su mnogi svetski mediji već opisali kao jedan od najboljih na globalnoj sceni, dobio je i sasvim novu dimenziju. Na EXIT festivalu predstaviće se u subotu, 6. jula, a predvodi ih njihov danas najpoznatiji rezident i jedan od najčuvenijih underground heroja Zak Khutoretsky, američki DJ i producent rođen u Sankt Peterburgu, svima poznatiji kao DVS1! Ispod zastave sa likom gruzijskog viteza nastupaće i španska producentkinja u strelovitom usponu JASSS, italijanski eksperimentalni techno dvojac Dadub, te sad već svetski priznati gruzijski umetnici NDRX i Zitto, dok će uvod u ovaj techno praznik na Petrovaradinskoj tvrđavi pružiti Exitov No Sleep rezident Klaus!

BBC World – Georgia’s Rave Revolution: 

Udarno ime subotnje večeri u poznatom rovu Petrovaradinske tvrđave biće DVS1 koji je tokom godina izgradio čvrstu reputaciju svestranog umetnika zarazne energije i sirove snage za miksetom. Od prvih izdanja za Klockworks i Transmat otvorio je vrata ka široj publici i osnovao ne jednu, već dve sopstvene etikete, HUSH i Mistress Recordings, sve vreme braneći undeground vrednosti uz kolekciju od preko 30.000 ploča! Nastavljajući trend versatilnih imena na ovogodišnjoj No Sleep Novi Sad bini, od malena okružena jazz, afričkim i južnoameričkim uticajima, a kasnije i punk i hardcore zvukom, JASSS je razvila unikatan zvuk u želji da razume vezu između muzike i ljudi. Za samo nekoliko godina ova DJ-ica i producentkinja postala je traženo ime klupske scene, što je dalje zacementirala sjajnim albumom prvencem „Weightless“ koji, jednako koliko i njeni live setovi, pokazuju njenu neustrašivost. Do sada neviđen miks audio dizajna i nasleđa bass i dub muzike doneće tandem Dadub koji čine Daniele Antezza i Marco Donnarumma. Pored EP izdanja „Rituals Of Resistance“ za Bassiani i saradnje na projektu „In Silent“ među imenima kao što je SNTS, ove godine objavili su i ograničenu seriju vinil izdanja za Holoton. Inspirisani naučnom fantastikom i opipljivom silom niskih frekvencija, ovaj duo razvio je sopstveni pravac pod nazivom „post-apocalyptic dub“ koji se najbolje doživljava uživo i koji će srčano da odjekuje među zidinama tvrđave na Exitu.

Ambijentalna, eksperimentalna muzika, elektro, drum’n’bass i techno – sve su ovo žanrovi kojima Gruzijac NDRX vlada. Ovaj rezident kluba Bassiani kroz deceniju karijere razvio je eklektični pristup koji je nesebično usmerio i ka projektima poput „Stare At DJ“, čiji je osnivač i pomoću kojeg je doprineo višegodišnjem razvoju gruzijske techno scene. Njegov saborac iz poznatog Bassianija, Levan Tsertsvadze, poznatiji kao Zitto, takođe stiže sa titulom rezidenta ovog kluba, a publici će se predstaviti sa svojim karakterističnim pravcem inspirisanim hipnotičnim technom i detroitskim zvukom koji dolaze do izražaja zahvaljujući njegovim nepogrešivim DJ i producentskim talentima koji su ga i lansirali na listu najboljih DJ-eva 2015. godine od strane Electronautsa. Snagu domaće scene još jednom dokazaće i No Sleep rezident Klaus, poznat po hipnotičnim setovima u našim najboljim techno klubovima kao što su novosadski Tunnel ili beogradski Drugstore.

Jednodnevne EXIT ulaznice odlaze brže nego ikad!

Pojedinačne ulaznice za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala nedavno su imale najjači start prodaje otkako se prodaju onlajn širom planete, a za publiku sa ovih prostora, dostupne su već po ceni od samo 2.690 dinara, što je čak 35% uštede u odnosu na njihove finalne cene. Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. jul, kada nastupaju rok giganti The Cure prodaju se po ceni od 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Još uvek traje i popularna “4+1” akcija, u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za EXIT festival, petu dobija na poklon, a ove četvorodnevne ulaznice trenutno su 6.990 dinara, što je i dalje visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cenu!

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smeštaj i prevoz.

 

Avatar photo

Autor: Igor