ZALASCI SUNCA NA DEV9T UZ POSEBNE MUZIČKE GOSTE!

 

Interaktivni umetnički događaj Dev9t, ove godine predstavlja sunset specijale, posebno osmišljene muzičke događaje kojima će skoro svaki dan biti ispraćeni poslednji zraci sunca i u sklopu kojih će nastupiti i specijalni gosti. Bob Moses, Monolink, Behrouz, Red Axes i Graham Candy svojom muzikom učiniće da svaka noć na Dev9t počne u najlepšem mogućem izdanju.

Kraj vikenda, u nedelju, 16. Juna, do zalaska sunca publiku na Dev9t vodiće GRAHAM CANDY. Ovaj umetnik iz Novog Zelanda se 2013. godine preselio u Berlin kako bi tamo počeo svoju muzičku karijeru. Prvu saradnju imao je sa nemačkim DJem i producentom All Farbenom na singlu “She Moves” koji je brzinom svetlosti stekao ogromnu popularnost. Zatim je sarađivao sa izvođačima kao što su Parov Stelar, Robin Schulz i Deepend, što mu je obezbedilo mnoge sledbenike u Evropi, ali i u Americi gde je sa singlom “Sunce” dospeo na sam vrh elektronskih top lista. Nastupao je na Lollapalooza, Glastonbury i Sziget festivalima, a dok kruzira po svetskim i evropskim binama, paralelno piše i muziku za druge izvođače.

Ponedeljak ne može biti loš, ako se na njegovom zalasku čuju zvuci elektro pop atrakcije BOB MOSES. Ovi dečaci iz Vankuvera, sreli su se ne tako davne 2012. godine u Bruklinu i odlučili da se malo poigraju sa muzikom i našim umovima. Malo vremena im je trebalo da osvoje srca onih koji vole intimne klupske svirke i da istovremeno budu na najvećim festivalskim binama. Iza sebe imaju dva albuma, gomilu dobrih kritika i nastupe na svim većim svetskim festivalima. Na listi festivala na kojima su nastupali nalaze se Coachella, Lollapalooza, Burning Man i Sonar, a od juna će na toj listi biti i Dev9t! Njihov debi album Days Gone By odlukuje slojevitost u emocijama, sirova snaga i upečatljivi stihovi. Pesma sa ovog albuma Tearing me up bila je hit na top listama alternativnih radio stanica i donela im čak dve Grammy nominacije. Tragajući za savršenom formulom, sa drugim albumom Battle Lines evoluirali su, od isključivo klupskog, do izrazito kompleksnog zvuka. Iako su ceo album snimili u studiju, finalni oblik dali su mu kroz live izvođenja i interakciju sa svojom publikom. Bob Moses stižu u Ciglanu u ponedeljak,17. Juna, a podržaće ih Jan Kinčl & Regis Kattie, Marko Milosavljević i Akioki. Nijedan ponedeljak neće biti bolji od tog! 

Dan posle, u utorak, 18. Juna, zalazak sunca će biti dočekan uz jednog od najpoznatijih alhemičara dance muzike i svetski poznatog producenta iz San Franciska. BEHROUZ NAZARI dolazi da zapali Dev9t svojim proverenim formulama! Ovo je prilika da se đuska uz miks najrazličitijih žanrova iz Pure Behrouz palete. Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Behrouz je uspeo da svoje DJ setove izdigne na potpuno novi nivo kreirajući Pure Behrouz koncept. Za razliku od uobičajenih praksi DJeva, koje podrazumevaju unapred pripremljen dvosatni set koji vrte sa svog lap topa, Pure Behrouz koncept stvara čistu ljubav pred očima svoje publike. Ručno birajući vinile koje je godinama sakupljao, Nazari ostavlja sve prisutne bez daha. Ljudi koji su ga slušali uživo kažu da su imali osećaj kao da prisustvuju gigovima nekoliko različitih DJeva tokom jedne večeri. Putovanje koje čeka publiku sigurno će biti neponovljiva avantura o kojoj će se dugo pričati!

Na talasu te priče u sredu, 19. Juna nastupiće još jedan svestrani muzički genije – Steffen Linck aka MONOLINK. On je ujedno je i kantautor i producent elektronske muzike. Iako ove dve stvari verovatno zvuče nespojivo, njegova muzika upravo dokazuje suprotno. Monolink na licu mesta osnovu pesme uradi na gitari, pa je onda obogaćuje udaraljkama, semplovima i vokalnim delovima, najčešće snimljenim tokom jam sessiona. Bogatstvo njegovog stvaralaštva je u tome što se nikada nije posvetio isključivo jednom stilu, već je u konstantnom prožimanju i fuziji. Pored DJinga, Steffen je i član nekoliko bendova, a njegovi nastupi su do sada izazvali euforiju na Fusion, Fuchsbau i 3000 ° Festivalu.

Četvrtak, 20. Jun, rezervisan je izraelski elektronski indie dvojac RED AXES. Inspiraciju pronalaze u disco, house, garage rock, post-punk, psychedelic rock i techno zvuku, a svojim jedinstvenim pristupom elektronici, Red Axes širi horizonte i briše granice između plesne i alternativne muzike. Smatraju ih predvodnicima novog talasa koji meša svirku i klabing. Njihov originalni zvuk proizvod je rokenrol pristupa DJ-ingu i live nastupima. Mnogi ih svrstavaju u kategoriju post-punk benda, dok za drugu publiku važe za DJ tandem čiji setovi raspamećuju vodeće klubove i festivale, nazivajući ih fenomenom svetske scene, koji ukazuje da postoji budućnost van house i techno standarda. Objavili su na desetine singlova, remiksa i EP-jeva, dva albuma i osnovali su izdavačku kuću pod nazivom Garzen Records. Njihova muzika s razlogom je sastavni deo setova najpoznatijih DJ-eva širom sveta. Nastupali su na svim vodećim festivalima, od Amsterdam Dance Event-a, preko Glastonbury-ja, pa sve do Burning Man-a, a naša publika imala je prilike da ih sluša na NSNS stejdžu EXIT festivala, kao u beogradskoj techno katedrali – Drugstore-u. Uz Red Axes će ove godine na Dev9t goreti domaće snage MKDSL, CHORBIKA, BANDA PANDA i BRAK.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak 27. maja i vršiće se putem prodanih mreža Gigstix i Tickets, kao i online putem njihovih sajtova.

VIŠE OD 1000 UMETNIKA SE PRIJAVILO NA DEV9T KONKURS

Podsećamo, DEV9T, interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 14. do 22. juna! Kao i prethodnih godina, pod sloganom “STVARAJ DALJE”, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost.  Ovogodišnje DEV9T izdanje biće obeleženo temom ALHEMIJA, za koju je vizual radio Aleksa Gajić, i tim povodom je bio raspisan konkurs i pozvani svi kreativci da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je ALHEMIJA za njih. Da bi bili deo DEV9T, svi zainteresovani trebalo je da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip. Osim dela inspirisanih temom Alhemija, umetnici su mogli da pošalju i predloge koji se slažu uz opštu temu DEV9T.  Koncept događaja podrazumeva da će na DEV9T biti izložena dela svih prijavljenih, a kao i prethodnih godina, posetioci su dobrodošli da stvaraju na samom događaju. Preko 1000 prijavljenih umetničkih radova pristiglih na konkurs će i ove godine naći svoje mesto u Ciglani.

O DEV9T

*DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. DEV9T želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Na DEV9T su svi dobrodošli!

Već pet godina pod sloganom “STVARAJ DALJE”, DEV9T ima misiju podsticanja kreativnosti kod svih ljudi. Do sada je više od 3000 umetnika prikazalo svoje radove na ovoj manifestaciji, a pošto DEV9T podstiče stvaralaštvo na licu mesta, organizovano je i više od 150 radionica. Posetioci su uživali na desetinama koncerata i žurki, među kojima se izdvajaju koncerti hip-hop rejv senzacije DIE ANTWOORD, kao i po prvi put realizovan zajednički nastup techno začetnika JUANA ATKINSA i BEOGRADSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA, pod dirigentskom palicom Emina Džijana. Na događaju redovno nastupa i plejada domaćih izvođača. DEV9T se može pohvaliti i produkcijom zapažene predstave “Kralj Ibi” u režiji Gorana Jevtića, kao i izložbama radova legendarnog Maxima (The Prodigy) i Connor Brothers-a.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor