NA SEASPLASH FESTIVAL DOLAZE DUB PIONIRI ZION TRAIN!

 NA SEASPLASH FESTIVAL DOLAZE DUB PIONIRI ZION TRAIN!

Upravo je objavljen drugi talas imena koji će od 16. do 19. jula nastupati na Martinskoj u Šibeniku.
Seasplash festival slavi ovo leto 18.rodjendan na Martinskoj u Šibeniku od 16. do 19.jula, a upravo je objavljen i drugi talas od 15 imena koja će zaokružiti listu 18. izdanja ovog festivala, koji slavi bass muziku i sound system kulturu.

Britanski dub pioniri, Zion Train, stari znanci, prijatelji i familija s kojima se saradnja održava od samih početaka, vraćaju se nakon sedam godina od zadnjeg nastupa na Seasplash festivalu i to s novim studijskim albumom “Illuminate”, koje izlazi 1. maj. Ovo izdanje predstavlja prvi originalni album Zion Traina u pet godina i na njemu gostuje devet vokala uz iznimno talentovane muzičare. Vokalne dužnosti su odradili Cara, Michela Grena, Prince Jamo i Rider Shafique, dok od muzičara gostuju velikani kao što su Paolo Baldini, Don Fe i Gianni Denitto. Zion Train u saradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svetlije budućnosti našeg planeta – u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja.

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti i Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bassa muzičara. Po svoj zasluženi četvrti nastup na Seasplash se vraća i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno izbacili friško digitalno izdanje Giudance za AmpliFyah Music. Boje žešćeg drum and bassa braniće DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, koji često nastupaju u i izvan Hrvatske, pa je tako bio zapažen i njihov nastup na najvećem svetskom drum and bass festvalu – Let It Roll u Češkoj. Na talasu izvođača jaše još niz domaćih imena koji predstavljaju celi spektar bass muzike koja je zastupljena u Hrvatskoj. Tako su tu još i Munchies Sound, Homegrown Sound, Sandokan Hi-Fi, Dubar Sound, R.A.S. (Rasta Altitude Sound), LucyLyu, Algoriddim, Grumen, Flico i Lowre Glant.

U ovim nesigurnim vremenima Seasplash čvrsto veruje kako treba ostati pozitivnog duha. Vratili su ulaznice na najpovoljniju cenu ‘Ranograbilica’ i nastavljaju s promocijom festivala prateći sve procedure nadležnih institucija.
Niže pogledajte sve do sad potvrđene izvođače 18. izdanja Seasplasha.

Avatar photo

Autor: Igor