Najava za festival Sound Of Nature 2016! Tuzla, Bosna i Hercegovina

 

Sound of nature festival

Lokacija: Planinski dom „Svatovac“ Lukavac

Datum održavanja: 18.06.2016

Trajanje festivala: 10:00 – 10:00

Festival rap i elektronske muzike: (drum n bass, jungle, trap, deep house, tech house, techno)

Opis projekta:

Uzimajući u obzir popularnost rap i elektronske muzike u Tuzli i regiji, ovom prilikom želimo da tuzlanskoj i široj publici omogućimo kvalitetan festival po prvi put pod organizacijom „Novi Zvuk / New Sound.“ Spajajući prelijepu prirodu i muzički ugođaj ideja je da se publici pruži prilika da uživa u nastupima brojnih kvalitetnih predstavnika ovih muzičkih pravaca iz BiH i regije. 

Plan i sadržaj festivala:

Kako bi publici pružili što ljepšu i ugodniju i atmosferu, festival će se održati u jednom od najljepših planinskih domova na prostoru Tuzlanskog kantona – planinski dom „Svatovac“, koji može ugostiti 700-1000 festivalskih gostiju. Svatovac je od Tuzle udaljen 15 – 20 kilometara. 

Festival će se održati 18.06.2016. u trajanju od 24h (10:00 do 10:00). U toku dana planirane su mnogobrojne aktivnosti i kvalitetno druženje, gdje će publika biti u prilici upoznati i družiti se sa izvođačima koji će nastupati na festivalu. Crtanje grafita, freestyle battle, roštilj i nastupi brojnih DJ-a na 2 dvije muzičke bine, neke su od dnevnih aktivnosti.

Publika će imati priliku da uživa u prirodi, hrani se pozitivnom energijom, sunča se i uživa u velikom bazenu. U poslijepodnevnim satima počinju prvi nastupi rap izvođača, te se nastavljaju tokom cijele noći, uz pauze tokom kojih će publiku animirati DJ-i.

Budući da je planinski dom „Svatovac“ udaljen od Tuzle 15 – 20 kilometara, za sve zainteresovane bit će organizovan prevoz u oba smjera.

Izvođači:

– Prti BeeGee (Beograd), Toni Der Assi (Frankfurt), FOX (Beograd) Sick Touch (Beograd), FM JAMFrenkie, Kontra, DJ Soul (Tuzla, Sarajevo), Smoke Mardeljano (Beoograd), Jan (Beograd), Eli Džejn (Beograd), Cap One (Tuzla), Stay Positive (Brčko)

DJ-evi:

Alexandar Ivković(Beograd)

Adnan Jakubović(Kalesija)

AngeloJ. (Bijeljina)

Chipi (Tuzla)

Djole Weand (Aljaska)  

Doaman (Tuzla)

EduY (Lukavac)

Epano (Bijeljina)

Frankie NV (Bijeljina)

Fulan Perez (Tuzla)

Incept (Tuzla)

Indigo (Tuzla)

iNk! (Tuzla)

Masta (Tuzla)

Moonjah (Tuzla)

Speaker Humpin (Bijeljina)

Vanyano(Tuzla)

LINK FESTA:

https://www.facebook.com/events/913958318702017/

 

Avatar photo

Autor: Igor