Najžešća gitarska eksplozija na Exitu!

 

Povodom obeležavanja 40 godina postojanja punk zvuka, samo otvaranje EXIT festivala rezervisano je za neke od najboljih punk sastava svetske, regionalne i domaće scene! Kultnom američkom anti-establišment bendu Anti-Flag pridružiće se sidnejski keltski pankeri, The Rumjacks. Australijska petorka poznata je po autentičnom zvuku koji predstavlja mešavinu tradicionalne keltske muzike i žestokih punk gitara, prožetu ska i reggae ritmovima i horskim refrenima. Isti dan nastupiće i veterani novosadske scene, Mitesers, beogradski hardcore punk sastav Vox Populi, poznat po svojim angažovanim tekstovima i nezadrživoj energiji. Podršku iz Crne Gore pružiće punk rock sastav Punkreas.

Vodeća evropska hardcore furija, švedski bend Raised Fist, predvodiće program druge večeri na Explosive bini, a publici Exita predstaviće svoj šesti album „From The North“ na kojem su radili pet godina! Iz Holandije dolazi jedan je od prvih evropskih crossover/metalcore bendova, Born From Pain, furiozna petorka sa dve gitare prepoznatljiva po brzim žestokim rifovima i agresivnim brejkovima, dok će sarajevski Flatline predstaviti muzički stil kojeg zovu posttraumatski hardcore. Za totalno preuzimanje Explosive bine biće zaslužan sastav Dishumanity, beogradski ulični heroji Few Reasons Why, novosadski melodični hardcore-punk bend First Flame, kao i banjalučki Gloves Off i beogradski Violent Chapter.

Apsolutne metal ikone, Paradise Lost, na Explosive bini će predstaviti 14. po redu album “The Plague Within” i zajedno sa fanovima proći kroz neke od besmrtnih pesama iz jednog od najimpresivnijih kataloga svetske scene! Noć totalnog metala upotpuniće i legendarni mađarski bend Sear Bliss, poznati po svom tradicionalnom black zvuku upotpunjenim vrlo originalnim i znalačkim uplivima trube koja njihovoj muzici daje krajnje autentičnu notu.  Njima će se pridružiti i sastav Tibia koji donose jedinstveni melodični miks metal i hardcore zvuka, dok će isti dan nastupiti i nemački death metal sastav Deathronation,melodični švajcarski death metal sastav Xaon, legendarni kragujevački Dead Joker, koji se vraća na scenu nakon više od 15 godina, kao i groove metal sastav Downstroy i hrvatski Stim.

Tvorci čuvene metal scene iz Geteburga, švedski sastav At The Gates predvodiće program završne večeri EXIT festivala, a njima će se pridružiti i fenomen svetske metal/punk scene, Toxic Holocaust! Najžešći provod osiguraće i rumunska koncertna atrakcija Negura Bunget, koji će kombinacijom drevnih instrumenata sa black metal zvukom uputpuniti monumentalan ambijent Explosive bine. Posebno zadovoljstvo da nastupe pred fanovima najžešće bine Exita, imeće jedan od najcenjenijih speed thrash metal sastava stare Jugoslavije, slovenački Bombarder. Iz Slovenije stiže i heavy metal bend Estwind, dok će isto veče nastupiti i heavy italijanska simfonijska metal atrakcija Norhod! Na tvrđavu stiže naš čuveni death metal bend, Amon Din, kao i jedan od najperspektivnijih mladih bendova na domaćoj sceni, War Engine.

Avatar photo

Autor: Igor