NASTIĆEVA POSLASTICA ZA STARU EKIPU – Old school techno sa vinila!

 

Beogradske klabere 25. septembra čeka prava mala poslastica pošto će naš najpoznatiji DJ, Marko Nastić, posle duže vremena vrteti isključivo Old school techno i to sa vinila! Posebnu notu ovom povratku u prošlost daje i to što će se žurka održati u kultnom klubu Andergraund, u kome je praktično i počela domaća tehno priča.
 
Starijim klaberima bi žurku „OLDIES GOLDIES Special Edition | Vinyl only“  možda najbolje mogle opisati tri reči, a to su Nastić, tehno i Andergraund!  Naime, u doba kad je tehno maltene bio nova stvar u Beogradu, ovu muziku su dosta popularizovali upravo Marko Nastić i Dejan Milićević, koji su tada nastupali pod imenom Teenage techno punks. Oni su nekoliko godina baš u kultnom Andegraunudu, sa čijim otvaranjem se može reći i da je počeo ozbiljniji klabing u prestonici, iz nedelje u nedelju okupljali sve veći broj poklonika elektronske muzike.
Međutim, Andergraund je zatvoren pre nekoliko godina,  a u periodu kad bio hit mesto u gradu, pre više od jedne decenije, puštao se žanr koji se sada naziva old school techno. Marko Nastić je poslednjih godina malo promenio svoj muzički izraz i više ne forsira tvrđi zvuk. Baš zato će ovo biti retka prilika da se u ovom jedinstvenom ambijentu upali vremeplov i da se ove večeri oni stariji podsete, a oni mlađi možda i po prvi put osete pravu atmosferu Andera.
 
 
 
 
To je zaista bio jedan više nego lep period. Odlična ekipa, sjajan vajb, divne uspomene..  Bio sam mlađi i moja muzika je bila drugačija nego sada, pa će ovo biti lepa prilika da malo pogledamo unazad i podsetimo se kako je sve to izgledalo i zvučalo pre više od 10 godina. Dosta vremena sam proveo spremajući se za ovu žurku, pošto ne puštam baš često retro. Izvukao sam neke stare trake koje svi znaju, ali sigurno ih nisu čuli dugo, kao i neke koje će sve iznenaditi. Čeka nas jedan pravi povratak u prošlost. I biće ludo, budite sigurni   – poručuje Nastić.  
 
Zato će biti nezaobilazno da se u Anderu zavrte i neke trake sa labela koji su obeležili old school techno kao što su Primate, Tortured, BUSCH, Jericho, Ingoma, Recycle Loops, Novamute, Intec, Recon Warriors…
Uz Nastića će 25. septembra nastupiti i DJ Steve, kao i trenutno najenergičniji domaći tehno artist, DJ Speedy. On će imati veliku čast da ove godine bude jedini srpski predstavnik na prestižnom festivalu Amsterdam dance event, koji će u oktobru okupiti najveće imena ove industrije…
 
Karte će se prodavati na veče žurke na ulazu u klub i koštaće 450 do, a 600 dinara posle ponoći.  

 

 
 
Avatar photo

Autor: Igor