NEW YORK SE PONOVO BUDI, 300 NASTUPA U 100 DANA POKREĆE EVENT-INDUSTRIJU!

NEW YORK SE PONOVO BUDI, 300 NASTUPA U 100 DANA POKREĆE EVENT-INDUSTRIJU!

Velika Jabuka već 20. febrauara želi ponovo probuditi svoju kulturnu i zabavnu scenu!

Povratak koncerata, festivala i evenata savezna država New York planira pokrenuti opsežnim festivalom NY PopsUp koji će startajući 20. februara ugostiti čak 300 različitih nastupa, objavio je državni guverner Andrew Cuomo iskazujući svoju čvrstu potporu kulturnoj industriji, koja je znatno propatila usled koronakrize. Ovaj će svojevrsni pilot-program će istražiti kako u potpunosti ponovo pokrenuti normalno održavanje masovnih okupljanja, a u istom trenutku predstavljajući široku i bogatu performersku scenu grada i države New York. Sve to organizuje Zack Winokur u saradnji s kulturnim većima pojedinih okruga.

Među onima koji nastupaju zasad su najavljeni Amy Schumer, Anthony Roth Costanzo, Aparna Nancherla, Billy Porter, Cécile McLorin Salvant, Chris Rock, Dev Hynes, Hugh Jackman, Idina Menzel, Jon Batiste, Sarah Jessica Parker, Q-Tip i Kenan Thompson, a očekuju se najava još mnogih drugih imena koja će nastupati po gradskim parkovima i multidisciplinarnim prostorima. Takozvani “flex” prostori u kojima će se program odvijati uključuju The SHED, The Apollo, Harlem Stage, La MaMa i The Glimmerglass Festival’s Alice Busch Opera Theater.


Ljudi koji žele doći pogledati nastupe moraće priložiti negativan PCR-test napravljen najviše 72 sata pre eventa, maske će biti obavezne, a na ulazu će se meriti temperatura. Kapacitet prostora će varirati zavisno o aktuelnim epidemiološkim podacima, ali uglavnom neće prelaziti 10 posto u zatvorenim prostorima.

Avatar photo

Autor: Igor