Publika još manje od deset dana može glasati za nagradu Ambasador! Onlyclubbing nominovan za najbolji medij u regionu!

 Publika još manje od deset dana može glasati za nagradu Ambasador! Onlyclubbing nominovan za najbolji medij u regionu!

Publika do 26. februara 2020. godine ima priliku glasati on line za nagradu Ambasador, prvu specijalizovanu nagradu elektronske muzike u regionu, koja se dodeljuje akterima regionalne scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Publika za svoje favorite može glasati u pet regionalnih i pet hrvatskih kategorija dok će struka dodeliti nagradu u ukupno 18 kategorija.

Stručna radna grupa sastavljena od 80 članova iz čitave regije predložila je 770 projekata i izvođača za petu nagradu Ambasador, dok je 50 predloga stiglo putem javnih nominacija.

Među niminovanima su 23 izvođača i projekta iz Srbije
U kategoriji regionalno izdanje godine nominovani su Andrew Meller – Sadcited [Sola], Coeus – Horizon [Afterlife], Ilija Djokovic – Equilibrium [Drumcode] i MKDSL & Lag – King ov Dens, u kategoriji najboljeg konceptualnog video streama godine nominovani su CDE 2021 Dreaming, EXIT Life Stream i Time Code, za najbolji regionalni medij nominovani su Grotto – The Way Of Life. i Onlyclubbing, a za regionalnu radijsku emisiju Noćni program (Radio Beograd 202 – Kristijan Molnar) i Arcadia Radio Show (Radio Aparat – Gordan Paunović).

ONLYCLUBBING PORTAL MOŽETE PODRŽATI KLIKOM OVDE.

Dejan Milićević – Digging For the Good Stuff [Tit Zero] i Fokus – Inner City Dubs su nominovani za regionalni album godine, a Cruise Music i I Am Different za nezavisnu izdavačku kuću.  Space Motion i Coeus nominovani su za najbolje izvođače, a Apgrade w/ Richie Hawtin (Drugstore, Beograd) i Blender w/ Marco Carola (Hangar, Beograd) za najbolje evente. U kategoriji video serijala godine je čak pet nominovani iz Srbije: O klabingu (Grotto – The Way Of Life.), Rejvizija (Miloš Vujović i Lošmi Rejver), SAE Beograd (besplatna predavanja) i Techno Feedback Session (Lag).

Svoje favorite publika može podržati glasanjem na ovom linku do 26. februara 2021. godine, dok će glasanje struke trajati do 28. februara 2021. godine. Svečana dodela nagrade Ambasador, koju organizuje udruženje Klubska kultura, održaće se 19.03.2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju sija jarko crveno kako bi ukazao na ogromnu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu muzičku industriju, ali i kulturni sektor u celini. Svi vizuali Ambasador nagrade ove godine biće crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

Avatar photo

Autor: Igor