NOVI MODEL ČUVENE LUTKE BARBIKE – BARBIE MUZIČKI PRODUCENT!

 NOVI MODEL ČUVENE LUTKE BARBIKE – BARBIE MUZIČKI PRODUCENT!

Značajan deo od prodaje odvajaće se za stipendiranje obrazovanja devojčica u muzici.


Svetski gigantski proizvođač igračaka Mattel, daleko najslavniji po megapopularnoj lutki Barbie, otkrio je kako njegova najpoznatija igračka dobija novu ulogu. Da, Barbie postaje muzička producentkinja! Deo je to projekta Barbie Dream Gap, koji slavnu lutku prikazuje kroz 200 različitih poslovnih karijera, od kojih je nama, jasno, najzanimljivija ona muzičke autorke.

Mattel time želi postaknuti što više devojčica da se edukujuo potrebama muzičke industrije te da joj se jednoga dana i priključe, kao profesionalke koje će je obogatiti i naglasiti ulogu važnosti žena u njoj. Partneri na projektu su muzičarka Ester Dean i organizacija Girls Make Beats, fokusirana na povećanje broja žena među producentima, DJ-evima, inženjerima zvuka i drugim pripadnicima muzičkog biznisa. “Počašćena sam što mogu posuditi svoj glas Barbie i inspirisati mlade cure da nauče kako postati muzičke producentkinje”, izjavila je Ester.

Značajan deo prihoda od prodaje odvajaće se za stipendiranje obrazovanja devojčica u muzici, u sklopu programa koji Girls Make Beats već sprovodi. Uz lutku, dodaci koji će se moći kupiti, i kojima će se vlasnice i vlasnici igračke moći igrati, uključuju laptop, slušalice, različite audiouređaje i slično. Lutke koštaju 15 dolara, a zasad ih možete nabaviti online.

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor