Objavljen potpun lineup izvođača koji ovo leto stižu u Pulu na 9. Outlook festival!

 

Ulazeći u devetu godinu postojanja jači nego ikada Outlook festival upravo je objavio potpun popis izvođača kojim se još jednom dokazuje kao vladajući festival bass muzike u svetu. Od 31. avgusta do 4. septembra najbolji svetski muzičari iz sveta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između okupiće na pet dana dobrih vibracija i kvalitetne muzike u domu festivala, tvrđavi Punta Christo pored Pule. Outlook je na svoju listu je upravo dodao 80 novih imena koje predvode Roni Size & Krust present Full Cycle ft Dynamite MC, Benga, DJ Hype, Novelist, ABRA, Million Stylez, The Heatwave, Norman Jay MBE, Gentleman’s Dub Club, Zed Bias i Lenzman. Festival u pulskoj Areni, 31. avgusta otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley, reggae i dancehall zvezda, ujedno i najmlađi sin muzičke legende Boba Marleya.

Upravo na tom mestu publiku je prošle godine rasplesao pionir drum & bassa Roni Size, koji se ove godine vraća na tvrđavu gde će sa DJ Krustom i legendarnim Dynamite MC predstaviti uticajnu Full Cycle izdavačku etiketu. Outlook sa ponosom najavljuje povratak dubstep kralja Benge, koji je odigrao značajnu ulogu u prvim danima festivala. DJ Hype i Novelist pozvani su da svedoče velikom povratku grime žanra, dancehall scenu predvode Million Stylez, ponovno se vraćaju miljenici dub publike Gentleman’s Dub Club, kao i Bog garage muzike Zed Bias, dok drum & bass ritam održavaju Alix Perez, te Lenzman i SCAR s Metalheadz etikete.

 

Pogledajte novi video Outlook festivala!

Mračnu stranu r&b glazbe pokazaće nam ABRA, jedna od najzanimljivijih debitantkinja 2016. Tu je i The Heatwave, moćna plesna mešavina pod uticajem Jamajke i Velike Britanije, hip-hopom će festival začiniti The High Focus Records ekipa, a masnim bas linijama zvučnike će zatresti dubstep igrači Youngsta i Hatcha. Na veliko muzičko putovanje publiku će odvesti hodajuća muzička enciklopedija i radijska legenda Norman Jay MBE. Poznata izdavačka kuća Hyperdub šalje svoje prvake Scratcha DVA i Ikoniku, a njihove saradnike, Teklife izdanja predstavljaju Jackie Dagger & Feloneezy (Mystic Stylez) iz susedne Srbije.

Outlook je i ove godine osluškivao puls regije, te će tako pred međunarodnom publikom predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova, producenata i DJ-a. Na vrhu popisa je svakako Elemental, odnedavno i vlasnici Porina za pesmu godine. Sa domaćeg terena stižu Kandžija i Gole žene, međunarodno sve uspešniji dub i dubstep producent Egoless, zatim jedan od najplodnijih drum & bass producenta Filip Motovunski, dok će Bamwise, Dubble i Digitron predstaviti vrlo živu hrvatsku dub scenu. Iz BiH i ove godine stiže uspešan producent Billain, iz Slovenije uvek vesela Roots In Session ekipa, iz Srbije višečlani roots reggae sastav Hornsman Coyotea & Soulcraft, predstavnici Baseline ekipe M-Tech & Double B te već spomenuti Mystic Stylez. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu, a u sledećim mesecima biće otkrivene sve pozornice kao i zabave na brodovima te mnoštvo dodatnog sadržaja.

 

Benga

O zvuku se vodi posebna briga na Outlook festivalu, a najbolji svetski soundsystemi čine samo srce festivala. Ove godine da upravljaju moćnim Outlook razglasima pozvani su: OBF Soundsystem, Shanti D, Dan Man, Rider Shafique, Earl Gateshead, Charlie P, Dubble, Danny T & Tradesman, Sinai Soun, Iration Steppas, Jah Shaka i Channel One. Uz njih nezaobilazni su majstori ceremonije, MC-i, a mikrofonom ove godine vladaju SP:MC, Killa P, Crazy D, Fox, MC AD, Steppa Style, Visionobi, Codebreaker MC, Tonn Piper, MC Flux, Sense MC i mnogi drugi.

Tvrđava Punta Christo, u kojoj se smestio festival jedna je od najslikovitijih festivalskih lokacija na svetu. Između pozornica, kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, Outlook festival je našao idealan balans između dnevnog odmora uz more, i muzike do dugo u noć.

U prodaji je ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posetioce iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova po ceni od 660kn, nakon čega će cena biti 850kn. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mestima širom zemlje.

Avatar photo

Autor: Igor