Zagrebačko zagrevanje za Dimensions festival isto veče na tri lokacije!

 

Dimensions festival, evropski epicentar najsvežije elektronske muzike, ovog leta će u Puli, od 24. do 28. avgusta, proslaviti svoj peti rođendan! U susret toj godišnjici Zagreb će iste večeri, u subotu, 16. aprila, na čak tri lokacije imati priliku osetiti dašak onoga što se sprema ovog leta na tvrđavi Punta Christo. Voljen od publike i muzičara zbog svoje intimne atmosfere i pomno biranih izvođača, ali i jedinstvene lokacije. I ove godine lineup čine najcenjenija imena iz techno, house, jazz i soul sveta. Kultna britanska grupa Massive Attack otvoriće Dimensions festival 24. avgusta u Areni, a nastupe uživo brojnoj publici iz celog sveta pružiće Moritz Von Oswald Trio FT Tony Allen and Max Loderbauer, Hiatus Kaiyote, Mood II Swing, Moodymann, Joe Claussell te Larry Heard (Mr. Fingers) nakon 20 godina pauze.

Upravo Moritz von Oswald je jedan od glavnih gostiju Dimensions festivala, u organizaciji Ekstrakt kolektiva nastupiće u Sirupu na službenom festivalskom launch partyju. Veče u znaku Dimensions festivala krenuće koncertom zagrebačke audio-vizualne senzacije ABOP, koji će u Tvornici kulture promovisati debitantski EP u izdanju PDV-a, te time nagovestiti svoj nastup na tvrđavi Punta Christo. Zagrevanju za Dimensions festival u subotu pridružuje se i klub KSET, tačnije muzička platforma Kotlovnica, koji će u stilu Boiler Rooma, već od 19 sati ugostiti niz poznatih imena domaće elektronske scene.

 

 

Ekstrakt presents: Dimensions Festival 2016 Launch Party w/ Moritz von Oswald | Basic Channel (GER)

Moritz von Oswald u Zagrebu

S obzirom na jubilarno izdanje Dimensions festivala Ekstrakt ekipa se za ovogodišnji launch party odlučila dodatno potruditi i u klub Sirup dovesti jednog od headlajnera festivala i osobu koja je postavila kamen temeljac evropskog techno zvuka – Moritz von Oswalda. Moritz von Oswald je istinski pionir i jedna od najuticajnijih figura u istoriji moderne muzike, a sa Mark Ernestusom je početkom devedesetih kroz kultne projekte Maurizio, Basic Channel i Rhythm & Sound proširio techno vokabular dub teksturama i studijskim tehnikama, te definisao smer žanra uopšte. Zadnjih godina se posvetio projektu Moritz von Oswald Trio gde ravna sastavom kojeg osim njega čine Max Loderbauer te nigerijski muzičar Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, kojeg su Fela Kuti i Brian Eno svojevremeno proglasili ocem afrobeata. Upravo u ovom sastavu Trio će nastupiti pred publikom na tvrđavi, a uz to Moritz von Oswald će imati svoj solo nastup. Takvim pristupom i kombinovanjem koncerata i DJ setova Dimensions još jednom potvrđuje svoj eklektični karakter zbog kojeg je i postao jedan od najcenjenijih festivala elektronske muzike u svetu. Pridružite se Facebook eventu.

 

ABOP promoviše novi singl i debitantski materijal u susret nastupu na Dimensions festivalu 

ABOP

Večeri zagrevanja za Dimensions festival pridružuje se i ABOP ili After je Bolji Od Partya, zagrebačka audio-vizualna senzacija koja će koncertom u Tvornici kulture promovisati debitantski EP u izdanju PDV-a ali i najaviti nastup na samom festivalu. U susret koncertu, albumu i festivalu danas je objavljen i drugi singl, ”Silent Outdoor Meeting”, sa nadolazećeg, istoimenog EP-a. Kao i “Blue Thunder”, kog ste imali priliku premijerno čuti pre dve nedelje, novi singl nas vodi kroz isti organski techno zvuk ovog unikata na regionalnoj sceni. To je himna svim onim izgubljenim licima koja u rane jutarnje sate i dalje traže mesto za zadnji ples, oda za afteraše. Materijal prvenac jednostavno nazvan ABOP dolazi sa 4 pesme, trajanja nešto manje od 30 minuta, u produkciji Ivana Božanića i Erola Zejnilovića te masteringom svetski poznatog techno producenta sa zagrebačkom adresom, Petra Dundova, jednog od headlinera Dimensions festivala. Vinilno i digitalno izdanje biti će dostupno od subote, 16. aprila.

Kotlovnica u KSET-u pozdravlja Dimensions u stilu Boiler Rooma

Kotlovnica u KSET-u

Zaljubljenici elektronske muzike znaju kako je zagrebačka techno/ house/ tech house scena u punom cvatu, te se može pohvaliti sa dosta kolektiva i zvučnih imena koji deluju i grade urbanu kulturu na području grada Zagreba, a i šire. Novo izdanje Kotlovnice vam donosi ono najfinije od najfinijeg. Odličan audio-vizualni provod inspirisan Boiler Roomom očekuje vas u KSET-u uz dobro poznata imena zagrebačke elektronske scene. S početkom u 19 sati to je ujedno i početak velike večeri zagrevanja za Dimensions festival. Nastupiće: Akuul, Tvrtko & Basta, Funk Guru, Yesh, Mradar i Ante Mucic M.

Avatar photo

Autor: Igor