Objavljeni datumi Outlooka 2016. Krenula prodaja ulaznica za region!

 

Nakon prošlog, rasprodanog Outlook festivala koji je u Puli okupio više od 14 hiljada posetioca iz celog sveta, već je krenulo zagrevanje za deveto izdanje ovog najvećeg evropskog festivala bass muzike i soundsystem kulture. Outlook festival 2016. održaće se od četvrtka 1. septembra do nedelje 4. septembra, a biće otvoren 31. avgusta još jedinim vrhunskim koncertom u pulskoj Areni, posebnim događajem pod nazivom Outlook Arena.

U prodaju je upravo pušten ograničen broj povoljnijih festivalskih ulaznica za posetioce iz Hrvatske i regiona; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore. Od ove godine kupovina povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunije, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litvanije, Estonije i Rusije. Prvih 300 festivalskih prodavaće se po ceni od 660 kn, nakon čega će se cena biti 850 kn. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema i na pretprodajnim mestima.

Jedna od najlepših svetskih otvorenih pozornica u septembru je, u rekordnih sedam sati muzike ugostila preko 40 muzičara. Gabriel Garzón – Montano, Trojan Sound System, Jurrasic 5, SBTRKT, Gentleman’s Dub Club i Roni Size Reprazent Live svojim nezaboravnim nastupima označili su početak festivala, koji se zatim do nedelje preselio na čarobnu tvrđavu Punta Christo.

Kroz četiri fantastična dana i noći Outlook je ove godine bio domaćin dub, reggae, hip-hop, drum’n’bass, jungle, grime, garage i ostalih muzičkih žanrova koje obuhvata kapa bass muzike i soundsystem kulture, a na 12 posebno dizajniranih bina i 50-ak zabava na brodovima izmjenjivalo se više od 300 izvođača.

Svakako treba izdvojiti sjajan hip-hop duo Run the Jewels, englesku grime atrakciju Boy Better Know, lirički nadmoćnu Kate Tempest, legendarnog Beenie Mana te Davida Rodigana koji su zatresli glavnu pozornicu Harbour. Moćna drum’n’bass mašina Noisia zavladala je Clearing pozornicom, a na istom mestu je i Madlib s prijateljima Pete Rockom, J Roccom i Moodymanom održao čas iz hip-hopa i muzičke istorije, dok su dubstep pioniri Digital Mystikz proslavili 10 godina karijere. S velikim interesom stoga čekamo objavu prvih imena Outlook festivala, koja se očekuje u toku januara.

Atmosferu koja je vladala Outlook festivalom kamere zabežila je producentska kuća Family Creative u nedavno objavljenom zvaničnom videu Outlook festivala 2015. koji se može pogledati u linku ispod.

 Outlook 2015 Highlights video is out now!2016 tickets go on general sale at Midnight on Friday 27/11.Video created by Family CreativeMusic: Jurassic 5 – JayouRebound X – Rhythm ‘n’ Gash (Flava D Remix)Solo 45 – Feed ‘Em To The LionsNoisia / The Upbeats – Dead LimitDusky – Skin DeepMaribou State – Wallflower

Posted by Outlook Festival on Friday, November 20, 2015

Poznati su i datumi Dimensions festivala, koji će ove godine obežiti peto, jubilarno izdanje, a održat će se od 25. do 28. avgusta uz nezaobilaznu Dimensions Arenu 24. avgusta. Zadnje, četvrto izdanje festivala bilo je najposjećenije do sada čime je još jednom dokazan status Dimensions festivala kao evropskog epicentra underground muzike, voljenog od publike i muzičara zbog svoje intimne atmosfere i pomno biranih izvođača.

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

Službeni Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1697385923827100/

Avatar photo

Autor: Igor