Otac house muzike KERRI CHANDLER dolazi u Beograd!

Beograd najzad ima ogromnu čast da ugosti jednu od najvećih ikona house muzike. ’Otac’ house-a Kerri Chandler u petak 14. marta nastupa u klubu The Tube, čime se nastavlja serija high-profile gostovanja vodećih svetskih imena u ovom beogradskom klubu. Uz Kerrija na lajnapu se nalaze i rezident DJevi Dušan Kačarević i Kid Kimi.

Domaća publika je imala jedinstvenu priliku da iskusi magiju Kerrijeve muzike kada je kao jedan od hedlajnera prošlogodišnjeg Exit Festivala krunisao zatvaranje Dance Arene fantastičnim DJ setom.

Kerri ’Kaoz’ Chandler je jedan od začetnika house muzike, unoseći u nju soul još od početka ’90ih. Legenda, inspiracija, ključna figura, uzor mnogim velikim DJevima i producentima i istinski pionir house-a su samo neki od atributa ovog ambasadora 4/4 ritma koji svoje uticaje vuče iz odrastanja u porodici džez muzičara. Njegov otac, svojevremeno i sam ugledni DJ, pružio mu je bogato iskustvo u korenima soul, disco i njujorškog underground garage zvuka. Kerri je svoju DJ karijeru započeo sa svega 13 godina u klubu Rally Record u Nju Džerziju, a bavljenje produkcijom bilo je samo logičan smer razvoja njegove blistave karijere. Nakon vokala na debi izdanju Super Lover / Get it Off iz 1991. godine, Kerri je otpočeo produkciju svog bogatog opusa zahvaljujući kojem je postao jedan od najcenjenijih producenata na svetu. Danas, Kerri je poznat je i kao vlasnik muzičkih etiketa Madhouse i MadTech Records.

U februaru ove godine uzdao je „Watergate 15“ kompilaciju  za famozni berlinski klub Watergate, a njegov čuveni hit iz ’99. ”Sunday Sunlight”, pre par nedelja dobio je specijalno vinil reizdanje na lejblu Apollonia, ovog puta pojačan remiksom Delano Smith-a.
https://soundcloud.com/djmag/exclusive-premiere-kerri

Kerri Chandler je vorteks u kojem se tradicija i inovacije spajaju. Tradicija u smislu soul korena Jersy-house zvuka, inovacija u pogledu dinamično fluidnih i jednostavnih aranžmana i njegovom veštom vladanju tehnologijom, u šta se možete uveriti i slušanjem njegovog kraljevskog DJ seta u Boiler Roomu.

Kerri je apsolutni vladar ritma i prostora koji spaja vokale i instrumente sa neverovatnom preciznošću, stvarajući prelepe, gotovo nestvarne jam-ove. U petak 14. marta i beogradska publika će napokon moći da okusi zalogaj njegovog melodičnog house raja. Karte se mogu kupiti na ulazu u klub po ceni of 1000 RSD, a zbog velikog interesovanja za ovaj događaj gostima se preporučuje da dođu ranije.

U subotu 15. marta u Tjubu se održava Groove Control žurka, na lajnapu su domaći house DJevi Goran Starčević i Oysha, a sve devojke koje dođu do 00:30h očekuju besplatni kokteli.

Potražite The Tube na Facebooku, Twiitteru i Instagramu i tagujte svoje najdraže klupske trenutke sa #TheTubeBg.

Avatar photo

Autor: Igor