Otkrivamo 6 DJa i njihove prve poslove pre nego su stvorili uspešne karijere

 

Iako su svi oni maštali o uspešnim DJ karijerama, da bi do njih došli bavili su drugim zanimanjima kojima su plaćali račune. Nina Kraviz, Richie Hawtin, Eats Everything, Sven Vath, Ben Klock i Dixon, svi su oni pre nego im je DJ postao životni posao u radnju knjižicu upisivali sate sa sledećih poslova:

BEN KLOCK

Grafički dizajner:
Poznati techno DJ za vreme dok je kretao sa karijerom koja ga je kasnije učinila jednim od najrespektabilnijih DJeva današnjice, radio je u grafičkom dizajnu kao pripravnik.

DIXON

Nogometaš:
Dixon već godinama dominira scenom, bilo na Resident Advisor Top DJs ili svojom berlinskom etiketom Innervisions, Steffen Berkhahn bio je na putu da izgradi karijeru kao fudbaler, a čak je i igrao na nacionalnom nivou za ekipu Istočne Nemačke, ali problemi sa kolenima odmaknuli su ga sa travnjaka.

EATS EVERYTHING

Telefonski operater:
Poznati House DJ i producent Dan Pierce u mladim danima se osim DJing bavio i ručnim radom, tačnije tri godine, te je bio zaposlen u jednoj kompaniji gde je radio u call centru.

NINA KRAVIZ

Stomatolog:
Kruna najdominatnije DJane zadnjih par godina definitivno ide u ruke Nine Kraviz, koja je za svoj život pre nego je počela bacati ljude u trans svojim setovima radila kao stomalotog, te je u istom polju stekla doktorat. Ostatak vremena provodila je pišući za moskovske novine te radila na lokalnim radio stanicama.

RICHIE HAWTIN

Radnik kompanije McDonalds, Snimatelj i odstranjivač kukuruza:
Pre nego je kanadski DJ krenuo u osvajanje sveta sa svojim alter egom Plastikman radio je kao zaposleni u McDonaldsu, lista njegovih zanimanja je još i poduža.

SVEN VATH

Pop pevač:
Kao legenda techno scene svojevremeno je bio pop zvezda grupe OFF(Organisation For Fun), sa kojima je napravio hit ‘Electric Salsa’.

 

 

 

Izvor: Klubska Scena

Avatar photo

Autor: Igor